Annonce
Elbobladet

Tidligere bankmand vender hjem: Vil spare de lokale for penge med uvildig, økonomisk rådgivning

Morten Ellegaard Hansen har netop startet en lokalafdeling af virksomheden BoFinans i Videnpark Trekantområdet i Snoghøj, hvorfra han vil hjælper private og virksomheder med uvildig økonomisk rådgivning. PR-foto: Allan Ringgaard
De fleste ved nogenlunde, hvad en liter mælk koster i supermarkedet. Når det kommer til priser og vilkår i bankverden, forholder det sig formentligt anderledes. Derfor har Morten Ellegaard Hansen startet en lokalafdeling af virksomheden BoFinans. Her vil han tjene penge på at hjælpe andre til at spare endnu flere penge.

Snoghøj: Mange boligejere vil formentligt kunne skrive under på, at der er meget nyt, man skal forholde sig til, når man skal på jagt efter en ny ejendom. Og hvor får man det bedste tilbud på eksempelvis lån og løsning i netop din situation?

Det vil Morten Ellegaard Hansen kunne hjælpe med. Selv har han haft en fortid med 12 år i bankverden senest som souschef hos Sparekassen Sjælland-Fyn i Odense. Nu har den 38-årige fredericianer valgt at gå nye veje og har startet en ny lokalafdeling af BoFinans, hvor han rådgiver private og erhvervskunder med uvildige løsninger.

Det kunne være privatpersonen, der har brug for rådgivning til boligkøb, aktieinvestering eller pension, eller virksomheden som søger rådgivning i forhold til finansiering, drift og vækst.

Annonce

- Jeg søgte noget i mit arbejdsliv, der var mere mit eget, hvilket kan være svært inden for bankverden. Hos BoFinans kan jeg rådgive kunder uvildigt uden at have forpligtelser inden for banken. Dét, synes jeg, er tiltalende, siger Morten Ellegaard Hansen.

Nyt syn på rådgivning

På landsplan har BoFinans 14 afdelinger placeret rundt i Danmark, hvor franchisetagere står for den daglige drift lokalt. For Morten Ellegaard Hansen bliver området Fredericia, Middelfart, Bogense og Assens, og når han ikke er ude at møde med kunder, får han sin daglige gang i kontorfællesskabet Videnpark Trekantområdet på Vesterballevej 5 i Snoghøj.

- Fredericia og Middelfart-området er der, jeg har haft størstedelen af min karriere i bankverden, så for mig føles det naturligt, at det er her, jeg holder til, forklarer Morten Ellegaard Hansen, der er født og opvokset i Middelfart og har gået på IBC i Erritsø.

Om BoFinans' rådgivning

  • BoFinans leverer uvildig, økonomisk rådgivning. Det vil overordnet sige, at virksomheden ikke er lønnet efter, hvem den henviser til, og at den derfor kun har kundens interesse for øje, hvad end det er private, andelsforeninger eller erhverv.

- Vi får kun penge af kunderne, og derfor gør vi det, vi finder mest rigtigt for den enkelte kunde ud fra den viden, vi har, forklarer direktør Jesper Steentofte Hansen.

- Man kan sammenligne det med, hvis man går til mekanikeren, der siger, at det bliver 12.000 kroner for at skifte bremserne. Så kan man tygge lidt over den pris, men medmindre man er uddannet inden for området, har man ingen anelse, om det er nogen god pris. På samme måde er der folk, som går i banken, der ikke ved, hvad den gode rente eksempelvis er for dem. Det ved vi, pointerer han.

  • BoFinans rådgiver ud fra kundernes ønsker og kan via en fuldmagt levere en service fra start til slut.
  • Priser er individuelle efter den enkelte kundes behov og kan være svære at fastsætte. Dog er første møde altid gratis og uforpligtende.
  • Virksomheden rådgiver ud fra princippet "no cure - no pay"-princippet, hvilket vil sige, at den ikke får betaling, før indsatsen giver kunden en fortjeneste.
  • BoFinans er godkendt af Finanstilsynet.

Han glæder sig over at blive en del af en virksomhed, hvor han - i modsætning til hvis han var startet selv - blot har skullet læres op i systemer for at komme i gang.

- Det er mit ansvar at få kunder i butikken, og det tiltaler mig. Godt nok genererer hjemmesiden kontakter, men som udgangspunkt skal jeg skabe min egen forretning, siger Morten Ellegaard Hansen.

Det giver en hel anden vinkel på mit arbejde. Selv har jeg været vant til, at rådgivningen i banken har været med to streger under facit. Sådan ser kunderne det ikke altid, og det er spændende at opleve deres syn og tanker på den situation, de står i.

Morten Ellegaard Hansen, BoFinans Fredericia-Middelfart

Selv glæder han sig til at komme tættere på sin bopæl og ikke mindst at få et andet syn på den rådgivning, han førhen har ydet, hvor bankens interesser har spillet en rolle. Nu er tankerne udelukkende på kunden.

- Det giver en hel anden vinkel på mit arbejde. Selv har jeg været vant til, at rådgivningen i banken har været med to streger under facit. Sådan ser kunderne det ikke altid, og det er spændende at opleve deres syn og tanker på den situation, de står i, siger han.

Morten Ellegaard Hansen (t.h.) har arbejdet i bankverden gennem 12 år - senest i Sparekassen Sjælland-Fyn i Odense, hvor han var souschef. Nu kommer han en hel del tættere på sin bopæl i Fredericia, når han får sin daglige gang på kontoret i Snoghøj. På billedet ses han i øvrigt sammen med direktør og stifter af BoFinans Danmark, Jesper Steentofte Hansen. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Annonce
Annonce
Elbobladet

Biblioteket efterlyser fantastiske forsider

Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredericialandkortet: Ibi Støving er vild med Fredericia

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

City Escape kommer til Fredericia: Vær med til at redde midtbyen fra en terrororganisation

Elbobladet

Ny lokalkoordinator skal styrke indsats for psykisk sårbare

Elbobladet

Sidste chance for at indstille kandidater: Handels- og kulturlivet fortjener en hyldest, mener jurymedlem til Byens Bedste

Elbobladet

Årets hunde vil dele præmien med andre - eller i hvert fald noget af præmien

Elbobladet

Koncert med Randers Kammerorkester

Elbobladet

Brugs skifter navn og koncept: Nye varer på hylderne og udsigt til markante prisfald

Elbobladet

Træt af at se tv i sofaen med din partner? Prøv dette i stedet

Elbobladet

Camilla knuser cancer med hjemmebag

Elbobladet

Ny cykelforretning åbner i vestbyen: - Vi vil skille os ud

Elbobladet

Erfaren fynbo åbner ny køreskole i Fredericia: - Det er da her, jeg skal være

Elbobladet

Præstens klumme: Tid er liv, og livet bor i hjertet

Elbobladet

Se de mange billeder: Fredericia har ofte stået på dronningens visitliste i 50 år

Elbobladet

Hvor der er en vilje er der en vej - også for orblinde

Elbobladet

Guldsmed flytter til gågadens smykkecentrum: - Jeg glæder mig så meget

Elbobladet

Støtten til det lokale handels- og kulturliv betyder meget for jurymedlem: - Fredericia har alt, hvad vi har brug for

Elbobladet

Mange kommer til skade: Disse farer lurer på legepladsen

Elbobladet

Pingvinerne fra volden er væk igen: Hemmelig kunstner har mere end bare smil i tankerne

Elbobladet

Malene led af angst og depression: I dag hjælper hun frivilligt andre i samme situation

Elbobladet

Det lokale handelsliv har udviklet sig til det bedre, mener jurymedlem til Byens Bedste

Elbobladet

Uventede problemer lurer på årets skiferie

Elbobladet

Susan kan fejre 45 år i samme sportsbutik: - Jeg har aldrig overvejet at lave andet

Annonce