Annonce
Elbobladet

Tidligere lærer vil sælge helt specielle cykler: Åbner nyt showroom på Vejlevej

Svenske Wafabike åbner dansk brohoved og showroom i Fredericia. Den 14. november slår tidligere folkeskole- og efterskolelærer, Fredrerik Studsgaard, Fredericia, dørene op på Vejlevej. Wafabikes er såkaldte fatbikes med brede dæk, der kan køre i det meste terræn. PR-foto: Wafabike
Frederik Studsgaard er første danske fysiske forhandler af fatbikes med brede dæk og retrolook. Det svenske mærke er hidtil markedsført på nettet.
Annonce

Fredericia: Lørdag den 14. november åbner den lokale tidligere folkeskolelærer og efterskolelærer, Frederik Studsgaard, et nyt showroom for specielle elcykler.

Den svenske producent og e-handelsvirksomhed Wafabike etablerer sig for første gang fysisk i Danmark, når Frederik Studsgaard indretter sig med såkaldte fatbikes på Vejlevej 48. Her har blandet andet virksomheden C&G Medicare også til huse.

En fatbike er en elektrisk cykel med brede dæk - mindst fire tommer - og modellerne fra Wafabike er ikke mindst kendt for deres retrolook: Nogle ligner næsten motorcykler, andre ser ud som nostalgiske knallerter eller drengenes choppercykler fra 1970’erne.

Wafabike laver desuden kraftige mountainbikes, citybikes og firhjulede elkøretøjer - all terrain vehicle, ATV. Fatbikes fra Wafabikes kan til dels specialfremstilles, hvad angår farver og udformning

Den nye franchisetager har sin svigerfar, Leif Rindal, bag sig som investor. Han er i forvejen selvstændig inden for produkter til fodpleje og har erfaringen, forklarer Frederik Studsgaard.

Annonce

Prøve noget helt andet

Det var lysten til at anskaffe sig en helt anderledes elcykel, der fik ham til at forlade lærergerningen og etablere sig som selvstændig indenfor detail. For muligheden bød sig også for at blive Wafabikes repræsentant i nabolandet.

SoMe-fænomen med til åbning

På åbningsdagen kommer danske Kelly Louise Killjoy, der er kendt af mange følgere af det sociale medie Tik Tok, forbi Wafabike Denmark i Fredericia.

Et showroom er dog ikke en butik, hvor man kan få cyklen med sig med det samme. Den sendes fra et stort lager, men i showroomet på Vejlevej kan man se modellerne, få en prøvetur og blive serviceret med mindre reparationer.

- Vi har også en bil, der kan køre cyklerne rundt på messer og til events i Danmark og eventuelt fragte dem til kunderne. Desuden arbejder vi sammen med cykelhandlere, der har værksteder, oplyser Frederik Studsgaard.


I showroomet på Vejlevej kan man se modellerne, få en prøvetur og blive serviceret med mindre reparationer.


Wafabikes blev grundlagt af en cykelentusiast i den svenske by Borås i 2017.

Andreas Elhagen ønskede sig en fed cykel med et andet look, men først og fremmest et eldrevet køretøj, der med sine svulmende dæk og særlige vejgreb passer til nordisk vejrlig og terræn, fortæller hans danske franchisetager til Fredericia Dagblad:

- I sand og vand for eksempel.

Elcyklerne, der snart sælges fra det nye danske brohoved i Fredericia, har en styrke på 250 til 1000 watt og når en topfart på 25 til 55 kilometer i timen. De store modeller kræver dog ansvarsforsikring.

Wafabikes designer også elcykler, der med et retrolook nærmest ligner knallerter fra 70'erne. Men de er pedaldrevne og kun med hjælpemotor. PR-foto: Wafabike
Annonce
Annonce
Elbobladet

Nedsparing kan booste din pension markant

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Mundbind er på plads mellem indkøbsvarer og skolebøger - efterspørgslen på smarte mundbind er stor

Elbobladet

To mindehøjtideligheder

Elbobladet

Forfatter giver foredrag om Iran

Annonce