Annonce
Elbobladet

To mindehøjtideligheder

Mindehøjtidelighed på Trinitatis kirkegård. Foto: PR-foto
Annonce

Fredericia: Den 24. oktober 1657 angreb svenskerne, som Frederik den III havde erklæret krig imod, Frederiksodde. Her havde Rigsmarsk Anders Bille forinden fået kommandoen over en forsvarsstyrke på ca. 3.000 utrænede soldater.

Anders Billes var ansvarlig for administrationen af byens grunde og den endnu ikke helt udbyggede fæstning (der manglede bl.a. vand i voldgraven) samt dens bemanding. Om morgenen for 343 år siden angreb svenskerne tre steder Fredericias volde med en overlegen styrke, der trængte frem gennem byen til stedet, hvor kirkegården til Trinitatis kirke er beliggende.

Her udkæmpedes et skæbnesvangert slag, hvor de jyske dragoner kæmpede mod den svenske overmagt, der dræbte 500 jyske dragoner.

Tabet af de jyske dragoner blev lørdag ved en ceremoniel handling ved Dragongraven på Trinitatis kirkegård, med tale af formand Erik Schwensen, markeret ved, at Forsvarsbrødrene i Fredericia lagde – Hærens krans – til minde om de faldne jyske dragoner.

Efterfølgende deltog Forsvarsbrødrene i Fredericia i FN-soldaterforeningen De Blå Baretters årlige markering af ”FN Dagen” ved lægning af en buket med blå bånd ved mindesmærket ved Bülows kaserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Elbobladet

Fredslyset 2020

Elbobladet

Peugeot 208 ser ud til at holde hjem

Annonce