Annonce
Elbobladet

Topform-ejer gik ned på helbred og økonomi, men finder formen igen

Bettina Hald er en humørbombe. Også selvom hun sygdom og økonomi for nylig fik hende til at kaste håndklædet i ringen og opgive sit fitnesscenter, Topform. Foto: Peter Friis Autzen
Det var en ufed beslutning for Bettina Rand at afhænde Fredericias ældste fitnesscenter, Topform. Men helbredet, familien og økonomien pegede alle i samme retning, fortæller hun.
Annonce

Fredericia: - Jeg har været instruktør og underviser, siden jeg var ti år, siger Bettina Rand.

Fitness, aerobic, gymnastisk, windsurfing og motion i det hele taget har altid været en stor del af hendes identitet. Og derfor var det også en helt naturlig ting, at hun blev ejer af et fitnesscenter.

For nylig tog hun for første gang et skridt i den modsatte retning: Hun afhændede sit center, Topform på Nørrebrogade, som lukkede, mens hun og medlemmerne blev overført til Fitness1 på Pangervej.

At smide håndklædet i ringen er ikke Bettinas yndlingsbeskæftigelse, men da ElboBladet mødet hende en uges tid efter lukningen, stråler hun af lettelse og glæde.

- Vi har indgået en aftale om, at de (Fitness1) overtager og afslutter alt. Og jeg startede med det samme som instruktør her hos Fitness1, hvor jeg dagligt møder gamle Topform-medlemmer. De er glade og giver mig kram og knus og siger, at jeg skulle have solgt noget tidligere for at passe bedre på mig selv.

Jeg har altid sagt, at helbred og familie kommer først. Men indtil nu har jeg kun sagt det. Nu har jeg for første gang selv fulgt de ord.

Bettina Rand

Annonce

Sundhed

Gymnastik og motion har været Bettinas liv, siden hun var barn.

Som ti-årig begyndte hun som instruktør for mindre børn. Siden blev hun fitness-instruktør og gymnastiktræner, ligesom hun selv var gymnast. Hun har været ansat i flere af Fredericias centre gennem årene.

I 2010 ville Topforms daværende ejer sælge. Bettina og en partner, som ret hurtigt trak sig ud igen, overtog.

Langsomt men sikkert voksede arbejdsbyrden med efterhånden mange åbningstimer, instruktørtimer og kontorarbejde. Nogle dage begyndte ved seks-tiden og sluttede først klokken 23, fortæller hun.

- Heldigvis har jeg altid kunnet sove godt. Det gør jeg stadig.

Annonce

Sygdom

Selvom sundhed fyldte Bettinas dage fra morgen til aften, begyndte helbredet at bide fra sig. Det viste sig i sær i oktober sidste år, fortæller hun.

- Jeg fik en MRSA-infektion. Sådan en multiresistent en, som man ikke kan behandle sig fra. Samtidig mente lægerne, at jeg var stresset. Det følte jeg mig ikke selv, men lægerne insisterede, siger hun.

MRSA'en og stress-belastningen førte til nogle bylder, som skulle opereres væk.

- De ville lægge mig i fuld narkose, men jeg ville kun lokalbedøves, for jeg havde jo et hold at instruere senere samme dag. Det var nok ikke så smart. Og da jeg skulle tilbage og opereres flere gange, var jeg nødt til at lade dem lægge mig i fuld narkose. Men jeg tog alligevel tilbage og underviste samme dag. Det var nok heller ikke så smart, siger hun og griner.

Både Bettina Rand og Topform-medlemmerne er overflyttet til Fitness1. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Økomomi

Allerede i årene, inden Bettinas helbred begynder at bide fra sig, strammer Topforms økonomi til.

I de seneste år svinger årsresultatet omkring nul, og Bettina noterer selv i regnskabet, at økonomien er usikker og har brug for fremgang.

Topform når at tilbagebetale et udestående med sit holdingselskab. Skat kalder ifølge Bettina på betaling af en gammel skattegæld, og en ukendt kreditor indgiver konkursbegæring med besked om manglende betaling.

Samtidig kommer Fitness1 med tilbud om at overtage.

- Jeg spørger mine børn. Og de siger alle tre, at jeg skal gøre det - at jeg skal sælge. Så det gør jeg. Siden har mange sagt, at jeg burde have gjort det noget tidligere, siger hun.

Handlen gennemføres hurtigt, og inden medlemmerne får besked, kommer Skat og låser centret på Nørrebrogade af i forbindelse med konkursbehandling. Det sker 28. marts.

Efter at have været sin egen arbejdsgiver i mange år er Bettina nu lønmodtager.

- Jeg nyder det helt vildt. Jeg holder fri, når jeg har fri. Dét skal jeg lige vænne mig til, siger hun.

Bettina Rand overtog Topform i 2010 sammen med en partner, som ret hurtigt trak sig ud. I dag er Topform under konkursbehandling. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredagsjam på Tøjhuset genopstår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce