Annonce
Elbobladet

Toyota har medvind

Toyota Yaris er den mest solgte bil i Europa. Foto: Toyota
Mærket er igen kåret som den mægtigste bilproducent, Yaris er kåret som Årets Bil i Europa og en dårlig start på året i Danmark er vendt.

Salg: Toyota har medvind. Yaris er lige kåret som Årets Bil i Europa - for nogle en stor overraskelse, at den satte VWs ID.3 til vægs - og så er Toyota igen nummer et på listen over verdens mægtigste bilproducenter.

Derfor var det en stor overraskelse, da vi kiggede på salgstallene fra De Danske Bilimportører for januar og februar. Her læste vi, at Toyota-salget i januar og februar var 1318 mod 3100 i samme periode. Årets salg var altså mindre end en tredjedel af, hvad det var i 2020.

Men der er flere omstændigheder omkring afgifter og indregistrering, som gør, at de giver et forkert billede, siger pressechef hos Toyota Danmark, Anders Tystrup, som fortæller os, at Toyota nu er helt oppe i gear. Han afleverer de nyeste tal til os, som viser, at der fra 1. januar til 22. marts blev solgt 2665 Toyota, og det gør mærket til det tredje største i Danmark - foran Peugeot og VW, der blev solgt i 3033 og 3018 eksemplarer.

Annonce

Yaris nummer et

Toyota Yaris er altså kommet op på det ventede niveau igen - efter at de nye afgifter kom på plads. I første omgang meldte Toyota ud, at afgifterne ville få den herlige Yaris hybrid til at stige med 52.000 kroner, men det holdt slet ikke stik.

Prisstigningen var på få tusinde kroner, og man kan stadig få en Yaris Hybrid for 180.000 kroner. Der er dog rigtig god fornuft i at opgradere til H2 til 197.000 kroner. Yaris koster fra 140.000 kroner.

Annonce

Nummer et i Europa

Også ude i verden går det godt for Toyota, der oplevede, at Yaris med et salg på 18.094 blev den mest solgte bil i Europa i januar. Der var et spring på 784 ned til nummer to på listen - den mest solgte bil i Danmark, Peugeot 208.

Pressechef Anders Tystrup, Toyota Danmark. Arkivfoto: Jens Eilertsen

På de efterfølgende pladser kom Dacia Sandero, VW Golf, Opel Corsa, Peugeot 2008, Renault Clio, Fiat Panda, VW T-Roc og Skoda Octavia.

Annonce

Ikke et mål i sig selv

Som kommentar til den flotte førsteplads til Yaris i januar, siger presschef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

- For os er det aldrig et mål i sig selv at have den bedst sælgende bilmodel eller være den største mobilitetsproducent i verden for den sags skyld. Vores fokus er hele tiden at kunne tilbyde de bedste produkter og yde den ypperste kundeservice. Hvis det så fører til, at en af vores modeller er den mest populære, eller koncernen er den største i verden, er det selvfølgelig også noget, vi tager med og glæder os over. Men det er ikke målet i sig selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Børn synger salmer i det fri

Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Annonce