Annonce
Elbobladet

Træerne fortæller en hel masse om Fredericia

Henning Møberg er tidligere stadsgartner og voldmester i Fredericia. Foto: Helle S. Andersen
Rundt om i Fredericia og omegn står en række træer med helt særlige baggrunde. De er sat for at hylde, fejre eller fortælle en historie. De historier har tidligere voldmester Henning Møberg sat sig for at samle og genfortælle i ElboBladet.

Fredericia: - Tænk, hvad det træ kunne fortælle, hvis det kunne tale. Tænk, hvad det har oplevet.

Træer kan ikke tale, men det forhindrer dem ikke i at fortælle en god historie. Hvis bare man lytter på den helt rigtige måde. Og det kan tidligere voldmester og stadsgartner, Henning Møberg.


Tænk, hvad det træ kunne fortælle, hvis det kunne tale. Tænk, hvad det har oplevet.

Henning Møberg, tidligere voldmester og stadsgartner samt manden bag artikel-serien "Fredericias Træer".


Mange træer er plantet for at markere en historisk dag eller fejre en bestemt begivenhed. Men for mange af træerne går sammenhængen sidenhen tabt, og det er ærgerligt. Derfor vil Henning Møberg her i ElboBladet skrive om træerne og deres særlige baggrund. Det bliver til en stribe korte artikler med fælles-titlen: Fredericias Træer.

Serien vil blive bragt uden fast rytme og uden fast placering i avisen. De korte artikler vil markeret med et genkendeligt, grafisk element.

En sølvspade er ikke nok

Henning Møberg har altid været glad for planter og træer. Både i byen, på Volden og hjemme i den private have. Men nogle har haft særlig betydning: De såkaldte hæders-træer.

- Det er træer, der er plantet for at markere noget særligt. Den slags træer forsynede jeg i sin tid med små skilte, der fortalte om træets baggrund. En forkromet spade på Bymuseet blev brugt til plante-arbejdet - og forsynet med korte oplysninger om de enkelte træer. Men nogle steder er skiltene forsvundet, og oplysningerne på spaden rækker ikke, siger Henning Møberg.

Så det har været noget af et gravearbejde at finde frem til de mange oplysninger i artikelserien. Møberg har blandt andet været i Fredericia Dagblads arkiv, på Lokalhistorisk Arkiv og andre steder. Også facebookgruppen Fredericia Nostalgi har hjulpet.

Serien begynder i denne uge. Følg den i ElboBladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Jeg indhentede mors kano

Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Arkana kommer til sommer

Annonce