Annonce
Elbobladet

Travlt bag kulissen: Nedlukkede tøjbutikker gør klar til genåbning

Ole Mortensen, Miami/Tøjeksperten og Henriette Sejersen, Din Tøjmand Sejersen, håber på snart at kunne genåbne igen. I mellemtiden har de brugt perioden med nedlukning til forberedelse sig med arbejde, der lægger udover kerneopgaven - at sælge tøj. Arkivfotos: Gustav Roesbjerg Mygind
Renovering og indkøb af efterårets varer er blandt de opgaver, som to lokale butiksindehavere har været i gang med, siden nedlukningen i december. Selv håber de på en snarlig genåbning.
Annonce

Fredericia: Der er lukket flere steder i handelslivet for tiden, men det betyder ikke, at butiksindehaverne sidder hjemme og ser til med håbet om en snarlig genåbning.

Som dagbladet tidligere har beskrevet, har nogle butikker valgt fortsat at holde åbent for salg på netbutikker og på sociale medier, mens andre har valgt at lukke helt ned. For sidstnævnte fortsætter arbejdsdagene dog ufortrødent, selvom det vigtigste mangler - salget.

Bag butiksfacaderne arbejdes der på alle de praktiske ting, som det at være butiksindehaver også byder på.


Der skal fortsat nye varer på hylderne, så mange af dagene foregår med at købe ind til efteråret. Det foregår til dels online, hvilket er en noget anderledes oplevelse. Men jeg tager også ud på besøg, ligesom der kommer leverandører i butikken enkeltvis

Henriette Sejersen, indehaver af Din Tøjmand Sejersen


Hos Din Tøjmand Sejersen i Vendersgade bruger indehaver Henriette Sejersen særligt tiden på sit kontor, imens personalet er hjemsendt.

- Der skal fortsat nye varer på hylderne, så mange af dagene foregår med at købe ind til efteråret. Det foregår til dels online, hvilket er en noget anderledes oplevelse. Men jeg tager også ud på besøg, ligesom der kommer leverandører i butikken enkeltvis, forklarer hun og uddyber:

- Det er altid spændende at kigge på kommende varer til butikken. Vi håber ikke på, at der bliver lukket ned i efteråret, for der købes varer ind til, at vi kan holde åbent der.

Annonce

Gang i byggeriet

Andetsteds hos Miami/Tøjeksperten i Gothersgade har indehaver Ole Mortensen også haft lidt at se til i nedlukningsperioden. Her er dele af butikken nemlig blevet ombygget.

- Vi er ved at lægge sidste hånd på ombygningen, hvor jeg har været med hele processen igennem og brugt meget tid på at hjælpe håndværkerne og flytte varer. Det eneste, vi mangler nu, er salget, siger han.

Og selvom den del stadig kunne være foregået - omend i en noget anderledes udgave - er det dog fravalgt.

- Vi vurderer ikke, at vi kan vise varerne godt nok ved at holde åbent og yde den rigtige service ved eksempelvis en "klik og hent"-løsning, begrunder Ole Mortensen som primær årsag til fravalget.

Selvom det manglende salg kombineret med udgifter til eksempelvis lønninger og husleje tærer på pengekassen, er Ole Mortensen fortsat ved godt mod.

- Kompensationen kommer jo på et tidspunkt, og når nu der desværre skal være lukket, er januar og februar de bedste måneder, at det sker for en butik som min, forklarer butiksindehaveren, som også er bestyrelsesformand for Fredericia Shopping.

- Vi brænder inde med nogle vinterjakker, som med vejret taget i betragtning ville blive udsolgt, hvis vi holdt åbent som sædvanligt, så det er ærgerligt. Men udover dem brænder vi ikke inde med mange varer, siger Ole Mortensen.

Annonce

Forståelse for nedlukning

Hos Din Tøjmand Sejersen er Henriette Sejersen også ærgerlig over, at hun formentligt kommer til have et overskudslager af vintertøj. I uge 7 begynder hun at modtage nye, forudbestilte varer, som skal gøres klar i butikken. Derfor håber hun også på en snarlig genåbning.

- Jeg forstår godt, at der er lukket ned på grund af den nuværende situation, men det er vildt hårdt at se på. Jeg tror og håber på, at vi kan snart kan holde åbent igen, og når vi åbner, har vi mange kvadratmeter, hvor kunderne kan handle, siger hun og pointerer, at kunderne er savnet.

Også i Miami/Tøjeksperten er der tro på, at 1. marts bliver lykkens gang for butikslivet.

- Min holdning er den, at der er nogle, som er klogere end mig i forhold til at vurdere, om vi må åbne. For mig er det vigtigt, at regeringen og myndighederne er sikre på, at alt er i orden, og at vi ikke lukker ned igen kort efter, understreger Ole Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

DS udfordrer tyskerne

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ny butik på vej på Vejlevej: - Vi er vilde med varer, der bare er bedre

Elbobladet

De kridtede sko er klar i startblokken: Sådan forbereder de lokale butikker sig til at genåbne

Elbobladet

Fem planter der giver pangfarver i haven

Elbobladet

Se fotos: Solopgang ved Lillebælt

Elbobladet

Sympatisk Hyundai i20

Elbobladet

Renault vækker kultbil til live

Elbobladet

Tantes Have afventer spændt genåbning: - Så snart vi ved noget, kan vi sige 'go' til en masse

Annonce