Annonce
Elbobladet

Tvillinger bag disken: Søstrene Søe sælger brød og kager hos hver deres bager

Tvillingesøstrene Sofie og Julie Søe udkæmper af og til den store bager-dyst derhjemme. Sofie (tv) har nemlig fritidsjob hos Kageboden på Prangervej, mens Julie bruger to dage om ugen bag disken hos Wetche Bageri på Vesterbrogade. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
15-årige Sofie og Julie Søe er begge bagerekspedienter i deres fritid. Det gør det svært for forældrene at holde den slanke linje, når tvillingerne to gange i ugen kommer hjem fra fritidsjob med brød og kager. Men ikke umuligt.
Annonce

Fredericia: - Mit brød har flest kerner!

- Nå, men mit brød er på tilbud i denne uge.

Ved middagsbordet hjemme hos familien Søe er forældrene til 15-årige Julie og Sofie af og til vidner til den store bager-dyst, når tvillingesøstrene diskuterer hvis brød, der er bedst og billigst.

Julie Søe står nemlig bag bagerdisken hos Wetche Bageri i sin fritid, mens søster Sofie ekspederer kunder i Kageboden. ElboBladets udsendte får heller ikke et entydigt svar på spørgsmålet om, hvilken bager der er bedst:

- Det er vores, lyder det prompte fra Sofie, mens Julie tygger lidt på hendes svar.

- Vi har nok det største udvalg, siger hun lidt mere eftertænksomt.

De 15-årige piger har tjent deres egne lommepenge, siden de blev gamle nok til at få et fritidsjob. De første par år gik de sammen med reklamer. Da de nærmede sig de 15 år, begyndte Sofie at gå rundt i nabolaget og spørge, om nogen manglede en ung pige som hende. I Kageboden på Prangervej bad de hende komme tilbage med en ansøgning. Et halvt år senere blev hun kaldt til samtale og fik jobbet.

Da Sofie fik job, gad Julie ikke gå med reklamerne alene. Så hun tog også rundt i byen med en ansøgning. Det gav ansættelse hos Wetche Bageri på Vesterbrogade.

Annonce

Kammerater søger hjælp

Pigerne arbejder cirka to dage om ugen. Og de arbejder ikke kun for at tjene ekstra lommepenge.

- Vi kan godt lide at snakke med folk. Og det er hyggeligt at arbejde hos en bager. Folk ved, at de skal have kage, og så bliver man da glad, siger Julie, og Sofie supplerer:

- Ja, det er dejligt at gøre folk glade, siger hun og tilføjer med et smil:

- Men det er også fedt at tjene sine egne penge. Og vi glæder os meget til slutningen af måneden.


Det er dejligt at gøre folk glade. Men det er også fedt at tjene sine egne penge

Sofie Søe, ungmedarbejder hos Kageboden - og tvillingesøster til Julie Søe hos Wetche Bageri


I Kageboden på Prangervej bruger Sofie Søe flere timer på at forsøde kundernes liv med lidt brød og kager. Derhjemme dyster hun med tvillingesøsteren om, hvem der arbejder for den bedste bager. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter

Pigerne går i 9.klasse på hver deres skole. Julie går på Ullerup Bæk skolen afdeling Nørre Allé, mens Sofie går på Erritsø Fællesskole. Og de har ikke mange kammerater, der bruger deres fritid på at tjene penge. Men søstrene Søe inspirerer.

- Der er flere, der har spurgt, hvordan man skriver en ansøgning, fortæller Julie Søe, der har hjulpet en kammerat med at få et fritidsjob.

15-årige Julie Søe langer brød og kager over disken i Wetche Bageri på Vesterbrogade to-tre dage om ugen. Og hun elsker at gøre kunderne glade. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Annonce

Vægttab trods fristelser

At søstrene Søe arbejder hos bagere, kan man ikke se på de to slanke teenageres figurer. Men hverken de eller forældrene lægger skjul på, at det er en udfordring med de fristelser, pigernes fritidsjob indebærer - både på jobbet og i hjemmet. For pigerne bringer jo ofte bagværk med hjem.

- Det var især i starten, at vi blev fristet. "ej, jeg er jo i drømmeland", tænkte man. Men vi har travlt, så vi har ikke tid til at spise noget, fortæller Sofie, der udover bagerjobbet løber meget i sin fritid, da hun dyrker atletik.

Julie supplerer:

- Det er svært nogle gange. Men når man står i duften i lang tid, så mister man faktisk trangen til at spise det.

Lysten til at spise brød og kager er derimod svær at modstå, når pigerne ind imellem tager bagværk med hjem. Ifølge pigernes far har det været nødvendigt at indføre begrænsninger for især hjembringelse af kager.

Og det har været ekstra udfordrende for pigernes mor, Gitte, som gerne vil tabe sig.  Både Julie og Sofie synes, at deres mor har været ret god til at takke nej til kagerne. For det meste.

Så god, at hun ikke kun har trænet sin standhaftighed. Det er rent faktisk lykkedes hende at smide nogle kilo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Se systing, skibe og skilderier

Elbobladet

Hvem skal have årets handicappris?

Elbobladet

Ugens hund: Lucy spiste fars medicin

Elbobladet

Lok ungerne udendørs trods regn og rusk

Annonce