Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Både Molly og Kato har noget med høns og kyllinger

Molly er seks år og Kato er fire. Og de er hinandens modsætninger - og bedste venner. Foto: Peter Friis Autzen
De er helt forskellige af temperament og størrelse. Men ugens hunde holder sammen og deler smag om mindst én ting.

Fredericia: De er de bedste venner, selvom de er så forskellige, som man næsten kan være. Molly er en seks år gammel, lille "blandingshund", mens Kato er en fire år gammel stor, engelsk springer.

De to er ude at lufte deres "forældre", farmand Mikkel og mor Kristina, da ElboBladet møder dem i Prinsessegade, nær redaktionslokalet.

Molly er den af de to, der har mest temperament. Hun holder godt øje med alle andre hunde i området, og Kristina holder fast i snoren. Imens sidder Kato roligt og lader mylderet myldre forbi. Han sidder med sin snor i munden.

- Jeg kan godt finde på at løbe, siger Molly og benytter mor som mennesketolk.

- En gang, hvor jeg var på besøg hos bedstefar, slap de mig ud i haven, hvor naboens høns havde for vane at løbe rundt. Så gik jeg bananas og jagtede dem lang ud af haven og op ad gaden - helt ind i byen, siger Molly og ser ud til at være stolt over at jage høns på flugt, selvom de er næsten lige så store som hende selv.

- Siden den dag, har naboens høns holdt sig fra bedstefars have, siger hun og logrer med sin pjuskede hale.

Annonce

Kylling er guf

Kato har også noget med høns. Eller i hvert fald med kyllinger. Eller i hvert fald med kylling. Eller i hvert fald med hot wings.

- Ja, dem kan jeg godt lide, siger ham og ser lidt skamfuldt op på farmand Mikkel.

- Jeg kom en gang til at spise en hel portion hot wings, som fars fætter havde ladet stå fremme på et bord. De var bare så lækre, og jeg kunne godt lide de stærke krydderier. Så jeg spiste dem alle sammen. Far siger, at der var 800 gram, siger Kato.


De mange hot wings kom ud igen i et tempo og i en konsistens, der ikke egnede sig til gamle gulvbrædder.

Kato


Efterfølgende måtte han til dyrlægen.

- Og i dagene efter måtte far løbe rundt bag mig med en klud, fordi de mange hot wings kom ud igen i et tempo og i en konsistens, der ikke egnede sig til gamle gulvbrædder med åbne sprækker imellem. Vi har fået nyt gulv siden. Men jeg må stadig ikke spise hot wings, siger Kato og hænger lidt med hovedet.

Nu kunne man måske tro, at Kato mest var til ædegilde og sofa-ligning. Men han er aktiv jagthund og løber gerne 30 kilometer på en dag - en tracker i halsbåndet tæller op, hvor langt han når. Og han er ikke spor træt, når han kommer hjem.

- Faktisk kan jeg have svært ved at falde i søvn efter en dag med jagt, siger han og ser glad ud igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Børn synger salmer i det fri

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Elbobladet

Se video: Sort sol angribes af høg

Annonce