Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Én gang gadehund, altid gadehund

Diego - eller Digger, som han også bliver kaldt - begyndte med et rigtigt hundeliv: Som gadehund i Grækenland. Han er glad for at være endt i Fredericia. Foto: Peter Friis Autzen
Man kan tage en gadehund væk fra gaden - men man kan ikke tage gaden ud af gadehunden. Det kan Diego tale med om.

Fredericia: Diego fyldte fem år i sidste uge. Og han er glad for at kunne fejre sin fødselsdag i Fredericia - og ikke dér, hvor han blev født.

- Jeg var gadehund i Grækenland, indtil mor og far hentede mig hjem til Danmark, siger Diego, der bruger "mor" Tina som mennesketolk, så ElboBladet ikke misforstår noget af betydning.

- Der er en rigtig ubehagelig hvalpe-industri i Grækenland. De hvalpe, der når at blive for store, inden de bliver solgt, smides bare ud på gaden. Det skete for mig. Og så må man klare sig selv. Det er hårdt, siger Diego.

Han blev reddet af organisationen graeskehunde.dk og endte hos Tina og Kasper i Fredericia.

- Her er dejligt. Jeg er glad for at være kommet hertil, siger Diego og logrer med sin lille halestump.

- Jeg tror, at jeg er født uden hale. Jeg kan i hvert fald ikke huske, at jeg nogensinde har haft en hale - og jeg har heller aldrig haft hverken et ar eller smerter, siger han.

Kan skue en gadehund på hårene

Selvom Diego - som ofte bare kaldes Digger - for længst er blevet skødehund i stedet for gadehund, har livet på gaden præget ham.

- Og jeg kan altid kende en anden gadehund. Med det samme. Når jeg møder en gadehund, er det, som om vi forstår hinanden på en særlig måde - og næsten har vores eget sprog. Det har jeg oplevet mange gange.

Diego har to specielle livretter.


Jeg kan med det samme genkende en anden tidligere gadehund. Det er som om, at vi forstår hinanden og har vores eget sprog.


- Hjemme hos mine bedsteforældre fik jeg en gang lov at smage nogle rejer. Det er bare vildt lækkert! Så jeg tror, at rejer er min livret - men jeg får det altså ikke ret tit. Jeg er også vild med gulerødder - ikke mindst skrællerne. Så hvis mor skræller gulerødder, går jeg altid hen og dytter hende med snuden, indtil hun giver mig nogle skræller, siger Diego og slikker sig om munden.

Måske har livet på gaden gjort ham sej. I hvert fald er han ikke kuldskær - tværtimod tog han for nylig en slapper, liggende ovenpå den kolde sne. Det generede ham ikke det mindste.

Han også temmelig kontakt-glad.

- Jeg kravler tit op på mors og fars mave og lægger mig der. Og hvis de puster mig i ansigtet for at få mig væk, lægger jeg bare mit hoved tungt lige ovenpå deres ansigt. Så længe jeg ligger dér, kan de ikke puste på mig. Og jeg ligger dejligt, siger han og smiler til mor Tina.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ny genbrugsbutik i Prinsessegade: Sussi udlever retrodrømmen

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Mere liv i Vendersgade: Patienter rykker ind og ny restaurant er på vej

Elbobladet

Arkana kommer til sommer

Elbobladet

Nyt liv på vej i det gamle bøfhus: Succesfuld dessertcafé vælger Fredericia foran Odense, Herning og Aarhus

Elbobladet

Venner er gået sammen om at åbne tattoo-butik: - En fælles arbejdsdag er bedre end en dag derhjemme

Elbobladet

På den 2. side: Klar, parat, spis

Annonce