Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Fie forsøgte sig som hestehund

Fie er ikke som mange andre labradorer: Hun kan ikke fordrage at svømme. Og det med at være heste-hund, er heller ikke liiige noget, hun har vænnet sig til. Foto: Peter Friis Autzen
Jægeren kan meget hurtigt blive den jagede. Det ved Fie noget om.
Annonce

Fredericia: Fie er en 11 år gammel labrador. ElboBladet møder hende, mens hun er ude at lufte farmand Jørn.

- Når han er inde at handle i en butik, står jeg udenfor og venter. Og jeg sørger altid for, at han løbende kan høre mig - så han ikke tror, at jeg er blevet væk, siger Fie og logrer med sin tunge hale.

Fie kan godt lide at gå tur, men efterhånden som hun er blevet ældre, behøver turene ikke at være helt så lange som i gamle dage.

- Da jeg var yngre, kunne jeg godt lide at gå en hurtig tur på fem-ti kilometer. Nu er jeg bedre tilpas med to-tre kilometer i roooligt tempo, siger Fie, der benytter Jørn som mennesketolk.

Fie ved godt, at mange andre hunde elsker at svømme og bade ved stranden.

- Men ikke mig. Jeg er ikke meget for det der med vand. Så jeg hopper kun i, hvis jeg skal, siger hun og gyser næsten ved tanken - og dagens temperaturer lige omkring frysepunktet sælger heller ikke ligefrem idéen om en svømmetur.

Annonce

Kom fra et kæmpekuld

Fie blev født som en af 12 hvalpe i et kuld.

- 11 søskende er mange. I begyndelsen boede vi på et internat. Men så kom Jørn - og han valgte mig! Han fik den bedste af os, siger Fie og logrer, så Jørn ikke kan lade være med at klø hende bag ørerne.


Pludselig stormede hestene efter mig. Og det var ikke for sjov.


Selvom Fie er roligt anlagt og normalt ikke er eventyrlysten, er det sket, at hun har kastet sig ud i eventyr uden at tænke det helt igennem først.

- Jeg var en gang på hestejagt. Det var i en indhegning i nærheden af vores sommerhus. Der var to voksne heste og to føl. Og dem ville jeg gerne løbe lidt sammen med. I begyndelsen gik det fint: Hestene forsøgte at løbe fra mig, mens jeg prøvede at fange dem. Det var sjovt. Men så - lige pludselig - vendte hestene rundt og løb efter mig. Og nu var det pludselig ikke for sjov længere. Af en eller anden grund var de meget sure på mig. Så jeg tog alle fire ben på nakken. Det var først, da far kom, at hestene faldt til ro igen, siger Fie.

Hun har ikke siden forsøgt sig som hestehund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

DS udfordrer tyskerne

Elbobladet

De kridtede sko er klar i startblokken: Sådan forbereder de lokale butikker sig til at genåbne

Elbobladet

Se fotos: Solopgang ved Lillebælt

Elbobladet

Fem planter der giver pangfarver i haven

Elbobladet

Sympatisk Hyundai i20

Elbobladet

Renault vækker kultbil til live

Elbobladet

Tantes Have afventer spændt genåbning: - Så snart vi ved noget, kan vi sige 'go' til en masse

Annonce