Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Jeg indhentede mors kano

Balder ved ikke rigtigt, hvorfor hans første ejere kuperede hans hale og klippede hans ører. Men han lever med det. Foto: Peter Friis Autzen
Han ligner måske en hård hund, men i virkeligheden er Balder blød som smør.

Fredericia: Balder er en 12 år gammel doberman. ElboBladet møder ham i Kongensgade, hvor han er ude at lufte mor Heidi.

- Vi bor i Kolding, men er på besøg hos nogle venner i Fredericia. Og I har jo nogle ganske gode steder at gå tur, siger Balder, der benytter Heidi som mennesketolk.

Hvis man er blandt de, der tror, at dobermaner altid er store, stærke, farlige hunde, skal man ikke skue Balder på hårene.

Annonce

- Nej, jeg synes ikke, at jeg er farlig. Tværtimod kan jeg rigtig godt lide at blive nusset. Så hvis du har lyst..., siger han og logrer stille med halestumpen.

- Mine første ejere kuperede min hale. Og de klippede også mine ører. Det forstår jeg altså ikke helt, men jeg har vænnet mig til det, siger han og tilføjer, at han var to år, da han flyttede ind hos Heidi.

Ville med i kanoen

For mange år siden skulle Heidi på kanotur med resten af familien. Imens skulle Balder passes.

- Men jeg ville altså med på tur, siger Balder og fortæller, hvordan han greb den sag an.

- Da mor vinkede fra kanoen, stod jeg på bredden. Men jeg rev mig løs og sprang i vandet for at svømme efter mor. Hun lavede sjov og forsøgte at sejle fra mig - men jeg var for hurtig. Så jeg indhentede hende, siger Balder.


Da mor vinkede fra kanoen, stod jeg på bredden. Men jeg rev mig løs og sprang i vandet for at svømme efter mor. Hun lavede sjov og forsøgte at sejle fra mig - men jeg var for hurtig. Så jeg indhentede hende.

Balder, ugens hund


I dag er der faldet mere ro over Balder, der godt ved, at han er en gammel hund.

- Men det ændrer ikke på, at jeg elsker at spille bold. Jeg er lidt af en Messi. Og jeg tager ikke bare bolden og løber min vej med den: Jeg afleverer også gerne til andre, så vi kan spille sammen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce