Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Jolene er en vandhund

Jolene er en ti uger gammel, langhåret schæfer-hvalp. Her har hun fundet et stykke tyggegummi, som en genbrugs-indstillet førstegumler har efterladt til hende på gaden. Hun har både smagt og spyttet ud. Foto: Peter Friis Autzen
Man kan elske vand uden nødvendigvis at være fan af at bade. Og Jolene kan allerbedst lide indholdet i sin vandskål.
Annonce

Fredericia: Dolly Parton sang en gang om en Jolene, der var så uimodståelig, at hun tiltrak sig al opmærksomhed og kunne sno sine omgivelser - især mændene - om sin lillefinger.

Sangens Jolene har noget charme tilfælles med den ti uger gamle schæferhvalp, ElboBladet møder på gaden i midtbyen. Undervejs i snakken kommer flere forbi, der simpelthen bare er nødt til at mærke Jolenes bløde pels. Og flere sætter farten ned på vej forbi for at suge lidt ekstra charme til sig.

Jolene tager opmærksomheden i stiv forpote.

- Jeg er vant til det. Sådan har det været i hele mit liv, siger hun og skuer dermed hele 2½ måned bagud.

Er du opkaldt efter Dolly Parton-sangen?

- Nej. Men jeg er fra et J-hold, siger Jolene og benytter farmand Arne som mennesketolk.

Stambogsførte hvalpekuld får alle navne med samme forbogstav. I Jolenes tilfælde var det J - og det blev så Jolene.

Ikke at hun selv bruger navnet til ret meget endnu. Hun reagerer også klart bedst, når Arne kalder på hende med en godbid i stedet for hendes navn.

- Men jeg går skam til hvalpetræning. Og jeg er faktisk ret god til det, siger Jolene og lægger sig ned for at smage på et udspyttet tyggegummi.

Annonce

Vandskålen er sjov

Med sin unge alder har Jolene rigtig mange skarnstreger og hurlumhop-episoder til gode. Men hun har alligevel allerede markeret sig derhjemme, fortæller hun.

- Jeg elsker at lege med vand. Ikke i vand, men med vand. Jeg kan godt lide at "grave" i min vandskål. Så er der vand overalt. Det er sjovt, siger hun.

Hun får selvfølgelig også drukket lidt vand engang imellem. Men ellers bløder far og mor Jolenes hvalpe-tørfoder op, så hun får noget væske, samtidig med at hendes mave ikke går i stå.

- Lige nu er jeg ved at øve mig på at sige til, inden jeg skal ud og... du ved. Jeg har haft et par uheld derhjemme, men nu er jeg ved at lære det. Far bruger ikke skæld ud eller avispapir til at lære mig det: Han bruger godbidder, siger Jolene med et smil - enten fordi tanken om godbidder er god, eller fordi et forbipasserende par ser storsmilende på hende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Ny bog om Skærbæk på vej

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Mad med mening

Elbobladet

Ny liste klar: Her skal du også bære maske eller visir i Fredericia

Elbobladet

Nedsparing kan booste din pension markant

Elbobladet

Mundbind er på plads mellem indkøbsvarer og skolebøger - efterspørgslen på smarte mundbind er stor

Elbobladet

Trinitatis Kirke har fået ny præst

Elbobladet

Julemand med visir?: Borgmester lover masser af juleri med en juleby under trygge coronavilkår

Annonce