Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Når der lugter af prut i hele huset, går jeg helt amok

Andale tager den med ro på Rådhuspladsens lune granit. Foto: Peter Friis Autzen

Fredericia: Andale er en ni år gammel mops.

- Ja, der er nu altså også lidt king charles og noget griffon i mig. Det gør, at jeg har lidt længere ben og er bedre til at håndtere sommervarmen, end andre mopser er, siger Andale og lægger sig ned på de solvarme granitfliser på Rådhuspladsen i Fredericia.

- Vi kan godt tage en snak, men kun hvis jeg må ligge her imens. Stenen er så dejlig varm, siger hun.

Egentlig er Andale ude at lufte "mor" Sanne. Men også Sanne kan godt lide varmen, så de har fundet hver sin sten at lune sig på.

- Mit navn, Andele, er mexicansk og betyder noget i retning af "kom nu!". Mor har boet i Mexico en gang, så det var et navn, hun syntes var naturligt, siger Andale, der lige nu ikke går ret højt op i at komme hen til de, der måtte kalde.

Annonce

Kål er det bedste i verden

Andale har en lidt usædvanlig livret.

- Altså, jeg kan i det hele taget godt lide grøntsager - men sig det ikke til nogen. For eksempel er peberfrugt noget af det bedste, siger Andele og kommer i tanke om noget, der får hende til at logre dovent, mens hun fortæller videre.

- Kål er min livret. Når mor koger kål, så der lugter af prut i hele huset, går jeg helt amok. Så kan jeg ikke lade være med at plage for at få lidt, siger Andele og tilføjer, at kogte rosenkål er hendes favorit blandt alle de lækre slags kål, hun smovser i, når hun får chancen.

- Jeg kender ikke så mange andre, der er vild med rosenkål. Men det er fint: Så er der jo mere til mig, siger hun og lægger hovedet ned på fliserne igen for at varme en ekstra fold under hagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Se video: Sort sol angribes af høg

Elbobladet

Toyota har medvind

Annonce