Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Neela gumler gevir

Neela er fire år gammel, men hun er vågen og frisk som en hvalp. Foto: Peter Friis Autzen

Fredericia: Neela er en fire år gammel staffordshire bull terrier. Selvom hendes hvalpetid er ovre, er hun stadig som en stor hvalp, når hun bliver glad, og hun hopper som en bold i snor for at hilse rigtigt på ElboBladets udsendte.

- Mit navn udtales Niila, siger Neela og lader "mor" Anne Sofie mennesketolke, så der ikke opstår misforståelser.

Hun er stærk og muskuløs, så hun kan hoppe højt og blive ved længe. Den stærke krop får hende måske til at ligne en, man ikke skal lægge sig ud med. Men Neela forsikrer, at hun skam er fredelig og god.

- Min race er kåret som "nanny dog" i England - altså en familiehund, der er god til at være sammen med børn. Og jeg elsker også børn, siger hun.

Noget andet, Neela holder meget af, er at gnaske og gumle. Og hun har ikke altid haft helt styr på, hvad hun må gumle, og hvad hun ikke må.

- Da jeg var lille åd jeg sikkerhedssko, gulve, karme - ja endda vægge gnavede jeg helt ned til hønsenettet. Det var vist ikke så godt, siger hun og ser et meget kort øjeblik ud til at skamme sig. Lidt.

- I dag er jeg mere til at gumle griseører og den slags. Men det bedste - det bedste overhovedet - er at få et rådyrgevir at gumle på. Det er bare så godt! Og så er det også godt for tænderne. Men de er lidt dyre at købe, så mor er nødt til at spare op til dem. Men det gør hun også gerne, fordi jeg er så sød, siger Neela og smiler smigrende til "mor" Anne Sofie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Annonce