Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Shiva skulle have været besøgshund

Shiva er en 6½ år gammel amerikansk collie. Foto: Peter Friis Autzen
Når man er en amerikansk collie, er det let at blive forvekslet med en superstjerne.
Annonce

Fredericia: Shiva er en 6½ år gammel amerikansk collie blue merl.

- Jeg elsker at gå tur. Og jeg kan nogle gange sidde og stiiiiirre på mor eller far for at få dem til at gå med mig, siger Shiva, der gerne påtager sig det ansvar at holde mor og far i form ved at lufte dem.

Shiva er en hanhund, så derfor kan det måske virke underligt, at mange kalder ham Lassie. Den verdensberømte film-hund var nemlig en hun.

- Men i de første mange film blev rollen som Lassie faktisk spillet af en hanhund, så måske er det derfor, siger Shiva og trækker i snoren for at holde "mor" Inge vågen og vaks.

Shiva elsker at løbe efter bolde og i det hele taget lege. Og hun holder meget af at snakke med med mennesker. Det sidste opdagede overboen en dag, da han gik ind i den forkerte lejlighed.

- Jeg hoppede op af ham og sagde hej, forklarer Shiva med mor Inge som mennesketolk.

Selvom Shiva hverken gøede eller bed, blev overboen noget forskrækket - og han har ikke taget fejl af dørene siden.

Annonce

De gamle venter

En overgang var det planen, at Shiva skulle være besøgshund og altså besøge ældre, syge og svækkede på blandt andet plejehjem. Men planen løb ud i sandet, fordi mor Inge havde for travlt.

- Hvis man er besøgshund, er det vigtigt at have tid til et ret fast program. For hvis en gammel dame på et plejehjem sidder og glæder sig til at få besøg af mig, nytter det ikke noget, at jeg ikke kommer. Så det blev ikke til noget. Men måske en gang, siger Shiva og lader sig klø i sin bløde pels bag ørerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce