Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Sjus er fotomodel og genkendes på gaden

Sjus er fotomodel for den smykkekæde, farmand Peters butikskæde i Gothersgade er en del af. Her ses Sjus i forgrunden og i baggrunden i sin reklame. Foto: Peter Friis Autzen

Fredericia: Sjus er en fem år gammel tysk korthåret hønsehund. Og han elsker at gå på jagt sammen med farmand Peter.

- Når jeg finder fuglen, står jeg helt stiv som et bræt og peger med snuden på fuglen. Ligesom Pluto gør i tegnefilmene, hvis altså du har set dem, siger Sjus og sender et blik op og ned ad Gothersgade i håbet om at få øje på en fugl, så han kan demonstrere sin evner.

Sjus udtales med kort u. Han er formentlig opkaldt efter den lille skarpe, jægerne gerne vil have i forbindelse med en jagt.

Annonce

- Så da jeg sidste år fik hvalpe med en veninde i området, lå det lige for at kalde dem Shots, siger Sjus med humor så tør som en jägermeister og uden at fortrække en mine.

Faktisk er han god til at lægge sit majestætiske ansigt i præcis de folder, han ønsker. Derfor faldt det ham også helt naturligt, da han for nogle måneder siden blev fotograferet til forsiden i et husstandsomdelt magasin fra Christina Jewelry & Watches.

Man må jo finde sig i at blive genkendt. Sådan er det at være fotomodel.

- Far og mor har nogle ur- og smykkebutikker og er for nylig åbnet her i Fredericia, siger Sjus og peger med snuden på Guldmøllers butik, der ligger, hvor BT Kiosken tidligere holdt til.

Inde i butikken ses hans foto flere steder. Og når han er med far på arbejde, kan han finde på lige at hilse på kunderne, der bliver helt forbløffede over at se forsidemodellen komme slentrende.

Selvom han er fotomodel, undlader han dog at gå catwalk. Han er jo en hund - ikke en kat...

Genkendes på gaden

Netop som Sjus peger på butikken, toner hans foto frem på en af butikkens store udstillingsskærme i vinduerne. Med stor værdighed skuer han ud af fotoet, mens en hånd med smykker nusser hans kind.

- Det var ikke svært at holde blikket i den rigtige retning. De lokkede mig med et stykke rullepølse, siger Sjus og slikker sig om munden.

Flere forbipasserende bemærker, at hunden på reklamen og hunden foran ElboBladets kamera er den samme.

- Ja, jeg begynder jo at blive genkendt. Sådan er det at være fotomodel, og det går nok også. Det stiger mig i hvert fald ikke til hovedet, siger han roligt, mens farmand Peter oversætter, så ElboBladet ikke misforstår noget.

Nu, hvor Sjus lige har fortalt om at stirre på et stykke rullepølse, får han behov for at fortælle, at hans livret faktisk er noget helt andet.

- Det bedste, jeg ved, er at få et stykke ost. Og det er et fast morgenritual ved morgenbordet, at jeg sætter mig ved siden af mor og venter. Så giver hun mig en skive ost, og så lægger jeg mig tilbage i min kurv med munden fuld af lækker ostesmag. Det er starten på en god dag, siger han.

Annonce
Elbobladet

- Noget af det, jeg sætter allermest pris på, er de butikker og caféer, som stikker ud fra det almindelige, mener jurymedlem, som gerne ser mere af dette i Fredericia

Annonce
Elbobladet

Særlig grund til travlhed i borgerservice: Derfor skal du bestille tid inden turen til rådhuset

Annonce
Elbobladet

Brug februar til at tjekke huset for vinterskader

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Uenige om daglig drift: Golfklub må finde ny forpagter til restaurant før tid

Elbobladet

Årets spejderleder 2021

Elbobladet

Præstens klumme: Har du fået huskekage for nylig?

Elbobladet

Efter mere end 60 år er Jørgen Olesen fraflyttet sin gård: Nu får ridecenter nye ejere

Elbobladet

Se video: Sådan reagerede nogle af butiksindehaverne, da de blev overrasket med nominering til Byens Bedste Fredericia

Elbobladet

Dilettant i Erritsø udsættes

Elbobladet

Biblioteket efterlyser fantastiske forsider

Elbobladet

Fredericialandkortet: Ibi Støving er vild med Fredericia

Elbobladet

Så er spændingen udløst: Her er de nominerede til Byens Bedste Fredericia 2021

Elbobladet

Corona-presset brugsuddeler søgte medarbejdere på Facebook og fik overvældende respons: - Jeg er virkelig taknemlig

Elbobladet

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Elbobladet

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Annonce