Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Tandpine fik mig til at flå hul i væggen

Luna er en bomstærk, 15 måneder gammel old english bulldog. Foto: Peter Friis Autzen
Selvom hun ikke er så gammel, har Luna allerede sat sit mærke på hjemmet.

Fredericia: Luna er en 15 måneder gammel old english bulldog. Stærk og ivrig trækker hun i snoren, så farmand Kris' arm gradvist bliver længere og længere.

- Men både far og mor ved, at jeg slukker for trækkeriet et øjeblik, hvis jeg får en godbid, siger Luna og demonstrerer, hvordan hun har trænet Kris og mor Emilia. Der falder adskillige godbidder af i løbet af snakken med ElboBladet.

- Jeg kan god lide godbidderne. Og dem kan jeg tåle, siger Luna og forklarer.

- Jeg har allergier, som gør, at jeg ikke kan tåle at spise nogle af de ting, jeg ellers rigtig godt kan lide. For eksempel elsker jeg smagen af lam, men hvis jeg spiser det, går min mave helt amok. Og eftersom jeg er en bulldog, prutter jeg rigeligt i forvejen. Far og mor synes, at mine prutter lugter helt forfærdeligt, siger Luna, der benytter far og mor som mennesketolk.

Allergierne betyder også, at Luna ikke kan tåle husstøvmider.

- Mine poter kan klø helt vederstyggeligt. Og også mine ører, siger hun og følger nøje med i duernes bevægelser, mens de hopper rundt på fliserne.

Annonce

Velsmagende dørkarm

I dag er Luna et muskelbundt på 25 kilo. Hun forventes at blive en lille smule større - måske ikke så meget i størrelse, men mere i vægt på grund af de stærke muskler.

Og musklerne er ikke kun til show: De kan bruges til noget. Det demonstrerede Luna, da hun var 10 måneder og fik bortopereret en tand.


Jeg er en bulldog, så jeg prutter rigeligt i forvejen. Far og mor synes, at mine prutter lugter helt forfærdeligt.

Luna


- Jeg var bedøvet i munden og kunne intet mærke. Da jeg kom hjem, fik jeg lyst til at gnave i noget. Og så smagte jeg på en dørkarm. Den smagte godt, og det gjorde ikke spor ondt at gnave i den. Tværtimod føltes det rigtig rart. Det endte med, at jeg flåede dørkarmen løs. Jeg gnavede også et hul i væggen, siger Luna og lægger ansigtet i alvorlige bulldog-folder.

Trods alvoren logrer hun med halen, så snart Kris stikker hånden ned i sin bæltetaske med godbidder.

- Alt er godt, når bare far har mine godbidder med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce