Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Uffe er en sucker for sokker

Uffe er en halvandet år gammel chihuahua, der blev født som gadehund i Kroatien. Foto: Peter Friis Autzen

Fredericia: Uffe er en halvandet år gammel chihuahua.

- Jeg er glad for at være i Fredericia, hvor der er så fredeligt og roligt. Jeg blev født i Kroatien, hvor jeg levede min første tid som gadehund. Dét var ikke sjovt, siger Uffe, der er ude at lufte både farmand Michael og mor Louise i gågadens solskin.

Uffe har virkelig trænet mor og far godt: De trækker slet ikke i snoren, mens Uffe taler med ElboBladet.

Da Uffe kom til Danmark, boede han først hos en anden familie og under et andet navn, inden han kom til Fredericia og fik sit rigtige navn.

Måske er det hans fortid som gadehund, der gør ham i stand til at leve med - og overleve - det meste.

- En gang sprang jeg ud af vinduet. Jeg havde ikke lige tænkt over, at vi bor på første sal. For sådan en lille en som mig er der altså langt ned fra første sal. Jeg slog mig meget, men brækkede ikke noget - dyrlægen sagde, at jeg kunne takke mine bløde hvalpeknogler for, at jeg ikke brækkede noget, siger Uffe og rejser sig på bagbenene for at vise sig for en forbipasserende hund.

Annonce

Mors sokker

Uffes overlevelses-gen kommer også til udtryk, når han spiser. Han kan nemlig spise - og tåle - nærmest hvad som helst.

- Altså, mine livretter er leverpostejmadder. Sådan en fik jeg efter mit styrt fra 1. sal. Og jeg er vild med ost og pølse. Men når alt andet fejler, smovser jeg i noget helt andet. Noget, mor og far ikke er så glade for, at jeg spiser, siger Uffe og fortæller:

- Det er sokker. Jeg kan godt lide at spise sokker. Hvis det er fars sokker, spiser jeg dem, når de er rene. Men mors kan jeg godt lide at spise direkte fra vasketøjskurven. Så er smagen helt rigtig, siger Uffe uden at lade sig mærke af mors bebrejdende blik.

Derhjemme elsker Uffe at se fjernsyn. Især er han begejstret for at se fodbold sammen med far.

- Jeg er Liverpool-fan, ligesom far. Jeg ønsker mig en Liverpool-trøje, så jeg kan holde varmen til vinter. Mor siger, at de ikke sælges i min størrelse, men så kan hun måske selv sy en, siger Uffe.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Toyota har medvind

Elbobladet

Se video: Sort sol angribes af høg

Annonce