Annonce
Elbobladet

Unge kan søge Arlette Andersens Frihedspris

Arlette Andersen overlevede et gruopvækkende ophold i kz-fangelejren Auschwitz under 2. Verdenskrig. 4. maj 2020 modtog hun ridderkorset ved en ceremoni i byrdssalen på Fredericia Rådhus. Daværende borgmester Jacob Bjerregaard havde æren af at overrække ridderkorset på dronningens vegne. Foto: Peter Leth-Larsen

Fredericia:  I disse dage mindes vi, at det er 76 år siden, at der blev sat en stopper for Holocaust. Auschwitz-Birkenau-lejren blev befriet af russerne, og det blev enden på nazisternes udryddelse af jøderne under anden verdenskrig.

En af de befriede jøder er fredericianeren Arlette Andersen. Hun var interneret i Auschwitz i krigens sidste år, og for femte år i træk får kommunens unge mennesker mulighed for at søge Arlette Andersens Frihedspris. Prisen blev indstiftet i foråret 2017 af Danske Bank, Fredericia Gymnasium, Fredericia Dagblad og Fredericia Kommune.

- Vi har det seneste år været i en ganske særlig situation, og på nogle punkter kan vi drage paralleller til tiden under besættelsen. Ikke på grund af krig, men på grund af en verdensomspændende pandemi. En pandemi, der har sat utroligt mange grænser for vores frihed – både i forhold til det nære, men også i forhold til vores bevægelsesfrihed. Derfor forventer jeg og håber på, at vi får mange spændende bud på forskellige fortolkninger af begrebet frihed fra både folkeskolen og vores øvrige uddannelsesinstitutioner, siger viceborgmester og formand for 4. maj-komitéen, Ole Steen Hansen (S).

Prisen kan søges af unge mennesker mellem 14 og 21 år, der er bosat i Fredericia Kommune.
For at komme i betragtning til prisen skal man sende en ansøgning i form af et essay, digt, artikel, video, billedkunst eller anden form for værk. Emnet skal være frihed. Det kan være i en historisk, nutidig eller fremtidig kontekst.

Prisen bliver uddelt hvert år 4. maj, og sidste frist for at søge prisen er 4. april.

Sidste år vandt 15-årige Amalie Tang Christensen fra Fjordbakkeskolen Arlette Andersens Frihedspris på 10.000 kr. for digtet "Frihed er en menneskeret".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Bilsalg falder med 40 procent

Elbobladet

Løbesko og nålestriber

Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Annonce