Annonce
Elbobladet

Uventede problemer lurer på årets skiferie

Som skiturist er der nok at se til i år. Skiformen er ikke, hvad den har været, og corona med dertilhørende restriktioner spøger stadigvæk. Flere skidestinationer har desuden indført krav om vaccinepas og test. Arkivfoto: Ruben Sprich/Reuters
Sidste års skisæson var stort set aflyst, og for flere skal den indhentes i år. Men corona, rejseforsikringer og dårlig fysik kan give nye problemer.

Det er efterhånden velkendt for de fleste, at skiferier kommer med en øget risiko for brækkede ben, forvredne ankler og andre skader.

Men problemstillingen er ekstra aktuel i år. Og det skyldes flere afledte effekter fra corona - eksempelvis, at forrige skisæson stort set blev aflyst.

- Derfor frygter vi, at folk har fokus på at skulle ud og give den gas - fremfor at tænke på forebyggelse og forsikringer, siger Bente Elton Rasmussen, der er rådgiver på Ulykkeslinjen, som drives af UlykkesPatientForeningen.

Annonce

Samme advarsel lyder fra Karin Tranberg, der er ansvarlig for alarmcentral og lægebehandling hos assistanceselskabet SOS International, som betjener en stor del af danske forsikringskunder.

- Mange har opsagt deres rejseforsikring, fordi de ikke har kunnet rejse. Samtidig betyder det, at vi har sprunget en skisæson over, at folk om muligt er mere fysisk udsatte end normalt på skiferien, siger hun.

Ifølge Dagbladet Politiken havde www.skisport.dk, som samler stort set alle skirejser, allerede i efteråret 40 procent mere trafik.

Og de gymnasier og uddannelsesinstitutioner, som fik aflyst deres skiferier sidste år, skal efter planen ligeledes indhente dem i år.

Dette bliver anderledes på årets skiferie

  • Nogle skilande har været helt eller delvist nedlukkede, og smitten stiger typisk i vintermånederne. Derfor kan der blive genindført restriktioner, selv om flere nu er vaccineret.
  • Flytrafikken er stadig ikke oppe på samme kapacitet, som før pandemien. Derfor kan du få svært ved at ombooke flybilletter i tilfælde af sygdom eller skader, som kræver hjemtransport.
  • SOS International har på forkant booket et vist antal returbilletter til danskere, som kommer til skade på ski. Hvis du ikke har forsikring, skal du selv betale.
  • Det er desuden en velkendt problemstilling, at lokale assistanceselskaber er hurtige til at samle danskere op, hvis de kommer til skade på pisten.
  • Men i år kan problemet være endnu mere udtalt, fordi de private aktører ikke har haft indtjening under nedlukningen. Så insistér på at tale med dit forsikringsselskab, før du får hjælp. Hjælpen er aldrig gratis.

Kort sagt: der er smæk på i denne skisæson.

- Men vores frygt er, at folk fokuserer så meget på corona, lokale testregimer og på bare at komme afsted - at de øvrige skiferierutiner og forsikringer glider i baggrunden, siger Bente Elton Rasmussen.

Men vores frygt er, at folk fokuserer så meget på corona, lokale testregimer og på bare at komme afsted - at de øvrige skiferierutiner og forsikringer glider i baggrunden.

Bente Elton Rasmussen, rådgiver på Ulykkeslinjen

Kontakt forsikringen, hvis uheld sker

Så husk at oprette en rejseforsikring og en ulykkesforsikring, og tjek at de både gælder skisport og hjemtransport.

Herefter står indboforsikring som det næste på listen. Tal fra Forsikring & Pension viser nemlig, at hver femte ung ikke har indboforsikring.

- Det er problematisk, fordi ansvarsforsikringen hører under indboforsikringen. Derfor skal de selv betale, hvis de forvolder skade på andre på pisten - og det kan blive rigtigt dyrt, siger Bente Elton Rasmussen.

Herefter skal du have styr på det, der aktuelt kredser om corona.

Så tjek, hvad skidestinationen kræver af vaccinepas, dokumentation og test, tilføjer Karin Tranberg.

- Det er noget, vi stadig får rigtig mange spørgsmål til på vores hotline. Men der er ikke noget enkelt svar, for det ændrer sig hele tiden. Overordnet må vi dog konstatere, at corona ikke er en overstået faktor, siger hun.

Hvis du først er afsted - og du kommer til skade på ski - så husk at kontakte dit forsikringsselskabs alarmcentral som det første.

På mange europæiske skidestinationer er der nemlig mange private assistanceselskaber og skihospitaler, og de har stort set ligget stille under corona.

- Så vi forventer, at de skal indhente noget indtjening. Derfor er det vigtigt, at man som dansker har sit forsikringsselskab med på sidelinjen, så man ikke bliver overbehandlet og får en regning, der går amok, siger Karin Tranberg.

/ritzau fokus/

Annonce
Elbobladet

- Noget af det, jeg sætter allermest pris på, er de butikker og caféer, som stikker ud fra det almindelige, mener jurymedlem, som gerne ser mere af dette i Fredericia

Annonce
Elbobladet

Særlig grund til travlhed i borgerservice: Derfor skal du bestille tid inden turen til rådhuset

Annonce
Elbobladet

Årets spejderleder 2021

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Uenige om daglig drift: Golfklub må finde ny forpagter til restaurant før tid

Elbobladet

Præstens klumme: Har du fået huskekage for nylig?

Elbobladet

Se video: Sådan reagerede nogle af butiksindehaverne, da de blev overrasket med nominering til Byens Bedste Fredericia

Elbobladet

Efter mere end 60 år er Jørgen Olesen fraflyttet sin gård: Nu får ridecenter nye ejere

Elbobladet

Dilettant i Erritsø udsættes

Elbobladet

Biblioteket efterlyser fantastiske forsider

Elbobladet

Fredericialandkortet: Ibi Støving er vild med Fredericia

Elbobladet

Ny lokalkoordinator skal styrke indsats for psykisk sårbare

Elbobladet

Så er spændingen udløst: Her er de nominerede til Byens Bedste Fredericia 2021

Elbobladet

Corona-presset brugsuddeler søgte medarbejdere på Facebook og fik overvældende respons: - Jeg er virkelig taknemlig

Elbobladet

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Elbobladet

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Annonce