Annonce
Elbobladet

Vær med til at indrette den nye bypark: Kanalbyen og kommunen inviterer til dialogmøde

Alle interesserede er inviteret til dialogmøde om den nye bypark i Kanalbyen. Illustration: Kanalbyen
Kanalbyen vil gerne vide, hvilke faciliteter byens borgere drømmer om i den nye bypark, som skal stå klar i slutningen af 2021.
Annonce

Fredericia: Den kommende bypark i Kanalbyen Carolinelund skal finde sin form og indhold, og derfor inviterer Fredericia Kommune og Kanalbyen til dialogmøde onsdag 23. september. Det oplyser Kanalbyen i en pressemeddelelse.

Parken kommer til at løbe som et grønt bånd, der strækker sig fra Kongensgade til Sofie Amalies Kanal i Kanalbyen. Det var i samme område, at man før industrialiseringen kunne opleve det historiske fæstningsværk Søndervold.

Program for dialogdag

Kl. 13.00 – 13.30: Gåtur rundt i parkens område med dialog og mulighed for spørgsmål.

Kl. 15.00 – 15.30: Udvalgsformændene Steen Wrist Ørts (by- og planudvalget) og Christian Bro (miljø- og teknikudvalget) fortæller om kommunes vision for naturparken og gør status på indkomne idéer.

Kl. 16.00 – 16.30: Gåtur rundt i parkens område med dialog og mulighed for spørgsmål.

Kl. 16.50 – 17.30: Afslutning og opsamling ved projektdirektør i Kanalbyen Tim E. Halvorsen.

Mens parkens placering ligger fast, er det endnu ikke besluttet, hvordan den skal indrettes. Det er her, dialogaktiviteterne kommer ind i billedet.

- Hvilke faciliteter drømmer du om at kunne benytte i den nye bypark, og hvad for en form for beplantning skal der være? Det er nogle af de ting, vi gerne vil have inputs til. Samtidig efterlyser vi gode forslag til, hvordan parken kan være med til at formidle stedets unikke historie, fortæller projektdirektør i Kanalbyen Tim E. Halvorsen.

Annonce

Skattejagt for børn

Der er åbent telt ved Frederiks Kanal kl. 11-17. Man behøver ikke være til stede hele dagen for at være med, men kan derimod deltage i det omfang, der passer ind i kalenderen.

Dagen byder på dialog ved rundborde, indlæg ved politikere, rundvisninger, kaffe og natur-skattejagt for børn.

Frem til den 27. september 2020 kan man også give sine inputs til byparken via en virtuel platform. Link til det virtuelle dialogforum findes på www.kanalbyen.dk.

Byparken vil være klar til indvielse i slutningen af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Drop-in-dåb i Fredericia Provsti

Elbobladet

En helt ny gammel motor

Elbobladet

Syng Sammen

Elbobladet

Lokal kunst i lokal bank

Elbobladet

Ny teknologi renser luften

Elbobladet

Treldevejens Genbrug er åbnet

Annonce