Annonce
Elbobladet

Vandrenden og springvandet er sprunget læk

Vandrenden i Gothersgade har længe været tørlagt, men lod for nylig vandet løbe igen. Nu viser det sig, at noget af vandet løber et forkert sted hen. Foto: Peter Friis Autzen
Noget af vandet i Gothersgades vandrende eller Rådhuspladsens springvand forsvinder sporløst. Nu skal lækagen findes.
Annonce

Fredericia: Hele sommeren skal vandet springe og løbe i Gothersgades vandrende, på obelisken i Danmarksgade og i springvandet på Rådhuspladsen. Men også kun der.

Få uger efter igen at have lukket vandet ud i de ellers tørlagte anlæg har kommunen opdaget, at en del af vandet forsvinder sporløst.

- Der sker selvfølgelig en vis fordampning. Men vi kan se, at der forsvinder mere vand end bare til fordampning, siger Morten Svanborg, konstitueret leder af vej og parkafdelingen i Fredericia Kommune.


Der forsvinder vand ud et eller andet sted.

Morten Svanborg, Fredericia Kommune


Under jagten på lækagen vil det rindende og springende vand i perioder være lukket. Morten Svanborg oplyser, at de forsvundne mængder tilsyneladende er ret små og ikke noget, der truer med at oversvømme butikskældre.

Obelisken, vandrenden og springvandet kører på samme pumpeanlæg. Så når det ene er tændt, er det hele tændt - og når det ene er slukket, er de alle tre slukket.

Når alt er fixet, er det planen, at rende og vand skal risle og springe fra klokken ni om morgenen til klokken 20 om aftenen hele sommeren.

Vandrenden i Gothersgade, obelisken i Danmarksgade og springvandet på Rådhuspladsen kører på ét og samme pumpeanlæg. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce