Annonce
Elbobladet

Venner er gået sammen om at åbne tattoo-butik: - En fælles arbejdsdag er bedre end en dag derhjemme

25-årige Anders Rothhaus og 23- årige Nikolaj Samsøe Duus åbnede i slutningen af oktober tatovørbutikken Engraved By Hand. De to kammerater har hver deres måde at tegne på. Mens Anders primært står for traditionelle motiver, tager Nikolaj sig af de lidt mere overnaturlige tegninger. Foto: Michael Svenningsen
Venskabet vokser i Vendersgade, hvor makkerparret Anders Rothhaus Pedersen og Nikolaj Samsøe Duus har åbnet tatovørbutikken Engraved By Hand. Her fejler hverken humør eller humor noget. Faktisk foretrækker de to indehavere en arbejdsdag sammen frem for en fridag alene.

Fredericia: De har kendt hinanden i godt tre år. Men man kunne sagtens få indtrykket af, at venskabet mellem Anders Rothhaus Pedersen og Nikolaj Samsøe Duus har varet hele livet. Mere om det senere.

I 2018 mødte de to hinanden, da de begge arbejdede hos en tatovør i Kolding. Gennem 2,5 år var de begge ansat i butikken, inden de fik et tilbud på at leje lokalet på adressen Vendersgade 11b, hvor de har åbnet tattoo-butikken Engraved By Hand.

- Det var en meget spontan beslutning, vi tog. Vi har altid gerne villet køre vores eget, og indtil videre har det kun været lykken, konstaterer Anders, imens han har sat sig til rette i det lyse lokale, der er dekoreret med forskellige tegninger, som de to tatovører står bag.

Når det ikke går løs ved briksen, bruger de to tatovører meget tid på at tegne motiverne, som kunderne ønsker det. Foto: Michael Svenningsen

Det er langt fra nogen nyhed, at de to venner er åbnet. 27. oktober kom de første kunder ind på briksen og fik blæk i huden. Halvanden måned senere måtte de dog lukke igen, da de liberale serviceerhverv blev lukket ned.

- Vi er glade for, at vi havde halvanden måned, inden vi lukkede ned, så vi kunne få nogle penge ind. Men da nedlukningen bare blev forlænget, tænkte vi til sidst, at vi var ved at lukke. Når man er nystartet virksomhed, er lønkompensation noget helt andet, for myndighederne har intet, de kan se tilbage på og sammenligne med, siger Nikolaj og skifter kortvarigt til en mere seriøs tone i den ellers løsslupne snak.

En smule kompensation er det dog blevet til, så huslejen kunne betales. Men penge til egen fornøjelse har der dog ikke været meget af.

- Vi har levet af kærlighed og kildevand. Og så har vi en forsikring og nogle gode forældre, som har været meget behjælpelige, pointerer Anders, der glæder sig over, at deres første lønninger er tikket ind ved udgangen af april.

Ingen kundemangel

Efter at være genåbnet er det ikke kunder, der har manglet i butikken, til trods for at Engraved By Hand ikke har haft mange åbningsdage.

- Vi kunne dårligt nok sove op til genåbningen, fordi vi svarede på beskeder, siger Anders med en snert af overdrivelse.

Ikke desto mindre har der dog været arbejde nok til alle ugens dage - og til sent på dagen.

- For nyligt var jeg først færdig klokken 22, siger Anders, inden Nikolaj supplerer:

- Man siger, at når man får sin første tatovering, så er det en ny afhængighed, der begynder. Det kan vi godt mærke.

Selvom Nikolaj Samsøe Duus og Anders Rothhaus har ambitioner om at udvide butikken med gæsteartister på sigt, har de ingen planer om, at tattoo-butikken skal vokse sig kæmpe og få flere fastansatte. De to fredericianere er glade for hinandens selskab. Foto: Michael Svenningsen

Kunderne kommer dog også fra andre steder end Fredericia, hvor begge tatovører bor.

- Vi lever mere eller mindre af vores faste kunder, som kommer langvejs fra. Vi har kunder fra Tyskland, Norge, Aalborg og København, som har kendt os fra tidligere, da vi var ansat i Kolding. Når folk skal have bygget videre på deres tatoveringer, vil de gerne have, at det er i samme stil, og det ved de, at de får, hvis tatovøren er den samme, så derfor vil de gerne køre turen hertil, siger Nikolaj.

Annonce

Nede på jorden

De to tatovører sidder i hver sin side af det åbne lokale, når de er i færd med nål og blæk i lokalets to brikse.

Folk kan dukke op enkeltvis, men der er også mulighed for at dele oplevelsen sammen med en anden. Uanset hvad mener de to tatovører, at det er vigtigt, at kunderne føler sig i trygge rammer.


Vi er helt nede på jorden og taler i øjenhøjde med vores kunder. Her skal være en god stemning, og nogle gange er den så god, at kunder, der ikke kender hinanden, snakker sammen, imens de bliver tatoveret.

Anders Rothhaus Pedersen, medejer af Engraved By Hand


- Vi er helt nede på jorden og taler i øjenhøjde med vores kunder. Her skal være en god stemning, og nogle gange er den så god, at kunder, der ikke kender hinanden, snakker sammen, imens de bliver tatoveret, siger Anders.

- Det er sgu hyggeligt. Af og til bliver stemningen næsten for god, for det er vigtigt, at vi fortsat kan holde koncentrationen, uddyber Nikolaj.

Han tilføjer, at de har en fold-ud-væg, de kan tage i brug, hvis der skal tatoveres et sted på kroppen, hvor man ikke ønsker at blive set fra gaden eller af en sidemand.

Annonce

Fælles om butikken

- Vi er som Knold og Tot, lyder det fra Anders, de to unge mænd bliver bedt om at beskrive deres venskab, som kun er vokset over årene.

Da Nikolaj for godt og vel et år siden flyttede fra sin daværende kæreste, var sofaen hjemme hos Anders ledig og støtten enorm. Omvendt kunne Nikolaj agere solid klippe, da Anders for nyligt brød med sin kæreste.

- Jeg har kendt Nikolaj i snart tre år, og vi har aldrig haft et skænderi, selvom vi har været uenige om tingene, oplyser Anders.

- Vores uenigheder kan nærmere betegnes som en debat, hvor vi finder en gylden mellemvej. Men vi hæver aldrig stemmen over for hinanden, pointerer Nikolaj.

Anders Rothhaus og Nikolaj Samsøe Duus' venskab begyndte for tre år siden, da de var kollegaer i Kolding. For et halvt år siden åbnede de tatovørbutikken Engraved By Hand i Vendersgade. Foto: Michael Svenningsen

Det tætte venskab afspejler sig også i måden, tattoo-butikken drives. Umiddelbart kommer det aldrig på tale, at duoen bliver til en trio.

- Alt her i butikken deler vi fifty-fifty. Vi har smidt lige meget i projektet, og vi tjener det samme, uanset hvor meget vi arbejder, for i sidste ende går det lige op. Det er mere lysten til at arbejde, end det er pengene, der driver det, vi laver, siger Anders.

- Jeg synes, min dag er bedre brugt på at sidde her i otte timer i godt selskab sammen med kunderne og Anders, frem for at bruge en dag derhjemme. Vi elsker det, vi laver, og holder af at gøre det sammen, understreger Nikolaj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Jeg indhentede mors kano

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Arkana kommer til sommer

Annonce