Annonce
Elbobladet

Vi er ikke rockere: Fredericia har fået en ny motorcykelklub

Won Tolla er i gang med at indrette klubhuset på Nordre Kobbelvej. Indtil videre er buskads og krat i forhaven ryddet, så huset er synligt fra vejen, og cyklerne har et godt sted at parkere. På fotoet ses (fra venstre): Jeff, Øl Kongen, Knold, Fomse og Møffe. Bagerst skimtes Tex, som ikke er medlem men blot på besøg. Foto: Peter Friis Autzen
Med store buldrende maskiner er Won Tolla mc ikke til at overse. Men trods lædervestene og rygmærkerne vil de ikke forveksles med rockere.
Annonce

Fredericia: - Vi er ikke rockere. Vi er bare en flok venner, der godt kan lide at køre motorcykel. Derfor har vi lavet en klub.

På Nordre Kobbelvej i industrikvarteret i det nordligste Fredericia står en række store motorcykler parkeret ud mod vejen foran en slidt og indtil fornylig forladt administrationsbygning fra den gamle cellulosefabrik. Bygningen er hjemsted for Fredericias nyeste motorcykelklub, Won Tolla mc.

Foreløbig er klubben kun på et par håndfulde medlemmer, og de arbejder med at sætte bygningen i stand som klubhus. Der er nok at tage fat på, men når alle yder sit, skal det nok lykkes at få sat skik på bygningen, som er rigelig stor til flokken.

- For nylig kom en ældre dame kørende forbi og så vores motorcykler ude ved vejen. Hun stoppede op og kom hen og spurgte "nu går snakken jo ude i nordkvarteret om, hvem I er. Og om I er rockere eller sådan noget. Er I det?". Så kunne jeg fortælle hende, at vi ikke er rockere. Vi kan bare godt lide vores motorcykler og vores venner - og så er vi glade for klubaftener og en fest i ny og næ, fortæller Knold, der er præsident hos Won Tolla.

Han er glad for, at damen kom og spurgte. Og han ville ønske, at flere kikkede ind og fik en snak og en kop kaffe. Alle er velkommen.

Vi kan bare godt lide at køre på motorcykel.

Knold, præsident

Annonce

Rigtige venner

I den ene ende af klubhuset er der indrettet en bar. De andre lokaler i huset er langt fra indrettet endnu. Skillevægge er revet ned, gulvtæpper ligger med huller og pletter. Dørene binder, og luften smager lidt af glemt hus. Men der arbejdes på sagen, forsikrer Knold.

Hans borgerlige navn er Michael Oxholm Hansen, men i klubben kaldes han Knold. Også alle de andre har særlige klub-navne på broderede padges på vesten. Et kik rundt i lokalet, da ElboBladet er på besøg, tæller blandt andre Øl Kongen, Møffe, Basse og Fomse.

Won Tolla mc blev etableret i efteråret 2018. I første omgang med base i Knolds garage. Men af hensyn til naboerne på villavejen rykkede flokken deres buldrende maskiner og klubaftenerne til huset på Nordre Kobbelvej.

Navnet stammer fra Junglebogen, hvor den ensomme ulv hedder Won-Tolla.

- Rygmærket er en ulv. Og et rygmærke skal jo være lidt sejt, siger Knold.

Men hvis I er kede af at blive forvekslet med rockere, ville det så ikke være smart at droppe lædervesten og rygmærket?

- Nej, vest og mærke er en uniform, der signalerer sammenhold. Ligesom spejdere har uniform på for at mærke og vise deres fællesskab, siger Knold.

Venskabet betyder meget for medlemmerne, som kommer ret tæt på hinanden og ikke kun snakker om motorcykler. I klubben kan man regne med hinandens hjælp og opbakning. De tør betro sig til hinanden - også om emner, de ikke vil komme med eksempler på i avisen.

Annonce

Ingen damer

Won Tolla har fået sit rygmærke godkendt af Bikerfonden efter at have lavet lidt småændringer ad to omgange.

- De første udgaver lignede andre klubbers mærke for meget. Det er fair nok, og vi er stolte af mærket, som det ser ud nu, siger Knold.

En af klubbens få regler er, at kvinder ikke kan være medlem.

- Ingen damer. Det her er fyrenes frirum, og snakken i et lokale bliver altså bare anderledes, hvis der er damer til stede. Sådan er det også for damer: De taler også anderledes sammen, hvis der ingen mænd er til stede, siger Knold.

Klubben har ingen ambitioner om at blive stor. 15 medlemmer vil være fint, synes Knold, der bakkes op af klubbens Sgt Of Arms, Fomse, der i andre sammenhænge hedder John Fomsgaard.

- Hellere en lille flok af tætte venner, end en stor flok med løsere venskab, siger han.

Noget af det første, klubhuset er blevet udstyret med, er en bar. Her drikkes både øl, sodavand og kaffe. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce