Annonce
Elbobladet

Vil være bedst på kundeservice: Ny virksomhed i Fredericia vil øge livskvaliteten hos gangbesværede

Rasmus Sørensen er kommet godt fra start, efter at han og makkeren Mads Christiansen for et par måneder siden solgte de første elscootere. Den blå elscooter i fronten af billedet er netop modtaget og venter på at blive klargjort, så den kan komme ud til en kunde, som har prøvekørt modellen. Foto: Michael Svenningsen
Det er vigtigt, at kunden bliver hjulpet hurtigt videre, så personen igen kan køre på sin elscooter, når uheldet er ude. Det mener en af indehaverne bag nystartet, fredericiansk virksomhed.

Fredericia: - Engang var jeg ude ved en mand, som fortalte, at han stort set havde siddet i samme stol i et år, hvor han kunne se tv. Processen med at købe en elscooter havde været en stor overvindelse for ham. En måned efter, da jeg kørte ud til ham for at lave noget ekstra monteringsarbejde, var det en helt anden mand, jeg mødte. Den forskel i livskvalitet, man møder hos kunderne, går lige i hjertet på mig. Det er derfor, jeg brænder for mit arbejde.

Ordene kommer kontant fra 28-årige Rasmus Sørensen. Sammen med barndomsvennen Mads Christiansen, 27, har han længe forfulgt en drøm, som nu er realiseret.

Sammen har de to startet elscooter-virksomheden Varsø op.

Annonce

- For en person, som har en elscooter, er den lige så vigtig som benene er for dig og mig. Mange kan ikke komme hjemmefra for eksempelvis at handle, så her giver en elscooter en helt anden frihed, uddyber Rasmus Sørensen.

Vil skabe tryghed

For år tilbage arbejdede han hos en anden elscooter-leverandør, hvor han var ansat i 5½ år og bestred et job som afdelingsleder. Nu er tiden imidlertid til at prøve branchen på egen hånd.

- Vi synes ikke, at udvalget er stort nok på markedet. Der er et par virksomheder, men ingen tilbyder det samme, som vi gør. Selvom vi grundlæggende tilbyder det samme som vores konkurrenter, men udmærker vi os på vores åbningstider og 48 timers nedbrudsgaranti, og det er vores opfattelse, at de to ting gør en stor forskel for kunderne, siger Rasmus Sørensen.

I første omgang er der satset på de firhjulede elscooter-modeller, men om halvanden måneds tid forventer Rasmus Sørensen også at kunne tilbyde kunderne de trehjulede modeller, elkørestole og kabinescootere. Derudover sælger Varsø også brugte modeller, som de tager i bytte, når kunder køber en ny elscooter. Foto: Michael Svenningsen

Garantien omfatter, at kunder igen er kørende på eget køretøj eller gratis lånekøretøj inden for  48 timer fra en henvendelse. Særligt dét er et punkt, de to venner og virksomhedsejere lægger vægt på. Det går ikke, at en kunde venter i mange dage, hvis elscooteren eksempelvis punkterer, understreger de.


For en person, som har en elscooter, er den lige så vigtig som benene er for dig og mig. Mange kan ikke komme hjemmefra for eksempelvis at handle, så her giver en elscooter en helt anden frihed.

Rasmus Sørensen, medindehaver af Varsø


- Det gælder også for familien til personen med elscooter. Hvis der går en uge, før man kan få lavet en punktering, kan det godt tænkes, at man som familie er tvunget til at hjælpe med de daglige gøremål. Vi vil gerne skabe en tryghed ved, at folk altid kan få fat i os, siger Mads Christiansen.

Han pointerer, at garantien på 48 timer kun gælder for elscootere, der er købt gennem virksomheden, men at man reparerer og servicerer alle slags mærker.

Annonce

Landsdækkende

Varsø holder til på Industrivej 18 i den nordlige del af Fredericia, hvor virksomheden har indrettet showroom, værksted og lager.

Selvom adressen er her, er det ikke ensbetydende med, at man skal et smut forbi virksomheden for at se på elscootere. Virksomheden tilbyder således gratis, uforpligtende fremvisning rundt i hele landet med undtagelse af ikke-brofaste øer, som de to virksomhedsejere dog gerne besøger mod en ekstrabetaling.

Ved siden af showroomet har Varsø indrettet et værksted, hvor de servicerer og reparerer køretøjerne. Når uheldet er ude, kører de dog også ud til kunderne. Foto: Michael Svenningsen

- Når vi tager af sted på fremvisning, tager vi forskellige modeller med, så vi kan få den rigtige elscooter, der opfylder kunden behov. For os handler det ikke om at sælge den hurtigste eller den, vi tjener mest på, pointerer Mads Christiansen.

Han tilføjer, at virksomheden af den grund har fravalgt muligheden for at sælge direkte på nettet uden fremvisning.

Annonce

Kunden i første række

Ideen til Varsø opstod i 2019, men det er først i de sidste par måneder, at virksomheden er gået i gang med salget. Trods virksomhedens spæde levetid har erfaringerne indtil videre været positive.

- Vi har solgt de varer, vi fik hjem i første omgang, så jeg synes, vi er kommet godt fra start. Vi har endnu ikke haft en reklamation, så også på det punkt synes jeg, at det tegner sig positivt, siger Rasmus Sørensen, der allerede har oplevet, at glade kunder giver øget omsætning.

Så hurtigt må en elscooter køre

Den maksimale hastighed for en åben elscooter er på 15 km/t.

Elscooteren betragtes efter færdselsloven som en cykel, når hastigheden er over 6 km/t. Man behøver derfor ikke kørekort for at køre på en elscooter, men skal følge færdselsloven for cykler.

Ved hastighed op til 6 km/t betragtes man som fodgænger og kan i disse tilfælde køre på eksempelvis fortovet.

- Vedkommende, som skal have den her elscooter, kendte en anden, der har været glad for sin elscooter. Derfor vidste personen, at han skulle have en magen til, siger Rasmus Sørensen, imens han viser en blå elscooter frem.

- Derfor er kundetilfredsheden det allervigtigste for os. Kunderne er førsteprioritet. Alt andet kommer bagefter, understreger han.

Annonce

Drømmer stort

Varsø kan kontaktes alle ugens hverdage fra 8-16 og lørdag-søndag 10-14 - helligdage er der lukket, mens showroomet er åbent efter aftale.

Skal man som kunde have foretaget reparation eller service, kører Varsø også ud til kunder og foretager det, når det passer vedkommende, oplyser de to virksomhedsejere.

Selvom det kan betyde mange kilometer på landevejene og lange arbejdsdage, er det ikke noget, som lader til at skræmme de to virksomhedsejere, der på sigt håber på at kunne udvide.

- Vores drøm er at åbne afdelinger rundt i hele landet, så vi også kommer tættere fysisk på kunden. Og så håber vi bestemt på at kunne blive størst på markedet, selvom det vil tage mange år. Vi anerkender, at der er store spillere på markedet, og at vi er de små fisk. Men vi vil kæmpe hårdt for at opnå succes, siger Rasmus Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Bobby elsker bare sutter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Elbobladet

Opvaavni tilbage i Fredericia

Annonce