Annonce
Elbobladet

Villakvarter skaffer sig en hjertestarter

Hjerteforeningens indsamling har ført til opsættelse af en hjertestarter her på Argentinervej. Fra venstre ses Heidi Johansen, Jens Peter Andersen, Anne Birgitte Rasmussen og Margrethe Wendel-Hansen. Foto: Peter Friis Autzen
Sammenhold og engagement gør, at Argentinervej nu har en hjertestarter til rådighed.
Annonce

Snoghøj: - Hvor skal den hænge? Dér er der god plads, men til gengæld kan den ikke ses ude fra vejen. Hvad med dér?

I carporten på Argentinervej 40 står husejer Margrethe Wendel-Hansen i samtale med sin nabo Heidi Johansen og Anne Birgitte Rasmussen fra Hjerteforeningens lokalafdeling i Fredericia.

Også Jens Peter Andersen fra El-Hjørnet er med i snakken. Han skal hænge en hjertestarter op i et oplyst, opvarmet og frostsikret skab.


Det er vigtigt med hjertestartere.

Heidi Johansen, nabo, læge og hjerteløber


Kvartetten beslutter, at skabet skal hænge på carportens væg længst væk fra vejen. Dels fordi dér er elektricitet at trække, og dels fordi det så er mest tydelig at se ude fra vejen. Med den metalliske og grønne overflade og oplyste logo vil skabet være tydeligt på baggrund af den sortmalede trævæg.

Annonce

Indsamling lokalt

Hjertestarteren er en hilsen fra Hjerteforeningen.

Foreningen organiserer sin landsindsamling således, at lokalt engagement belønnes. Hvis der er deltagere nok i et givent område, kan der søges om en hjertestarter. Og hvis engagementet fortsætter, følger der også en serviceaftale med.

- Jeg er glad for at lægge hus til, siger Margrethe Wendel-Hansen.

- Dels fordi kvarteret så får en hjertestarter, og dels fordi så har vi den jo selv tæt på, siger hun med henvisning til sig selv og sin familie.

Hun og Heidi Johansen er i gang med at forberede en introduktionsdag, hvor nabolaget inviteres til en corona-kontrolleret hyggeseance og info om hjertestarteren.

- Det er vigtigt med hjertestartere, siger Heidi Johansen, der er læge og også hjerteløber.

Hjerteforeningens landsindsamling blev i foråret udskudt til sensommeren. Samtidig gik man væk fra at tage imod kontanter. Resultatet blev på 2,3 millioner kroner mod 6,5 millioner året før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

BMW elbil med 500 hk

Elbobladet

MX-30 scorer fem stjerner

Elbobladet

Fransk vintage jul

Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Annonce