Annonce
Elbobladet

Vimpler i Vendersgade: Her er sammenhold og handel

Susanne Vinstrup er indehaver af Ørntoft og Milano. Og hun var med, da Vendersgade-sammenholdet hængte de farvestrålende vimpler, der ses i baggrunden, op. Foto: Peter Friis Autzen
Mange har travlt med at snakke om Vendersgades udfordringer. Men der er skam også masser af handel og sammenhold at snakke om.
Annonce

Fredericia: Vendersgade er ikke kun tomme butikker og tilbagegang. Gågaden er også handelsliv og gode oplevelser.

Det vil byens butikker gerne understrege med forskellige tiltag i den kommende tid. Første greb er at hænge farvestrålende vimpler op. Det blev gjort mandag.

- Vi vil gerne vise lidt positivitet og glæde i Vendersgade i en tid, hvor mange har travlt med at tale om gadens udfordringer, siger Susanne Vinstrup, der er indehaver af Ørntoft og Milano.

Men gør vimpler nogen forskel?

- Ja, vimplerne gør Vendersgade mere synlig. Vimplerne i sig selv får ikke afgørende betydning for handel og fremgang i Vendersgade. Men de kan bidrage til billedet af, at gaden ikke er glemt, og at gaden ikke er død. Vimplerne er udtryk for sammenholdet, og sammenholdet er vigtigere, end vimplerne er i sig selv, siger Susanne Vinstrup.

Annonce

Mere på vej

Butikkerne i Vendersgade taler jævnligt sammen om, hvad der skal til for at fremme handlen og bremse bølgen af tomme butikslokaler.

- Vendersgade er et god gade, og vi vil være kede af at skulle herfra. Så vi har planer om flere tiltag i den kommende tid, siger Susanne Vinstrup, som blandt andet har søgt og fået støtte fra udlejerne for at finansiere planerne.

I denne tid diskuteres idéen om at forlænge den anden gågade, Gothersgade, så den går helt fra Danmarksgade til J.B. Nielsens Plads.

- Den diskussion kan jeg godt forstå, men jeg håber også, at man husker den eksisterende gågade-firkant, siger hun.

Håber er at danne grundlag for flere butikker i Vendersgade.

- En legeplads kunne måske være en god idé. Vi kunne i hvert fald se, at sommerens gyngestole og den slags førte til gode tider her. Når mor var inde at handle, hyggede far og søn sig ude på gaden. Det gav nogle gode indkøbsoplevelser. Den slags er vi glade for, siger Susanne Vinstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ny butik på vej på Vejlevej: - Vi er vilde med varer, der bare er bedre

Elbobladet

De kridtede sko er klar i startblokken: Sådan forbereder de lokale butikker sig til at genåbne

Elbobladet

Fem planter der giver pangfarver i haven

Elbobladet

Sympatisk Hyundai i20

Elbobladet

Se fotos: Solopgang ved Lillebælt

Elbobladet

Renault vækker kultbil til live

Elbobladet

Tantes Have afventer spændt genåbning: - Så snart vi ved noget, kan vi sige 'go' til en masse

Elbobladet

Et øjeblik: Den meget nære nabo

Elbobladet

Dramatiske billeder: Havørne presser and til druknedøden under isen

Annonce