Annonce
Elbobladet

VM-skytte får alligevel tilskud til ny kørestol

Michael Vestergaard fra Globen Sport sammen med Jan Winther i hans gamle kørestol - med det gamle bord, som ikke er stabilt nok. Foto: Peter Friis Autzen
Jan Winther fra Trelde kan i noget nær sidste øjeblik anskaffe sig den kørestol, han har brug for til VM i Australien.
Annonce

Trelde: Jan Winther fra Trelde kan begejstret række sine arme i vejret. Efter et par uger med skiftende meldinger er han blevet lovet et kommunalt tilskud til en ny kørestol, som han har brug for for at komme til VM i Sydney senere i år. Og måske også til Paralympiske Lege i Tokyo næste år.

Som tidligere omtalt er Jan Winther dobbelt danmarksmester, og han har kvalificeret sig til VM. Men økonomien og en gammel, ustabil kørestol forhindrede ham i at deltage og skyde optimalt. I første omgang sagde kommunen nej til at give tilskud til en ny stol, og derfor satte Jan Winther gang i en indsamling på nettet.

Siden fulgte en længere kommunikation frem og tilbage mellem Fredericia Kommune og Michael Vestergaard fra Globen Sport, der repræsenterer Jan Winther i sagen. Og fredag faldt det hele plads efter en nærmere belysning af Jan Winthers sportsudøvelse som henholdsvis elite- og bredde-udøver.

- Kommunen skriver, at vi i næste uge vil modtage en officiel skrivelse om bevillingen. Så nu kan forberedelserne til VM om halvanden måned gå i gang, siger Michael Vestergaard.

Den stol, der nu skal konstrueres til Jan Winther, koster i omegnen af 50.000 kroner.

Det gamle skydebord er konstrueret af en af Jan Winthers venner. Det har tjent ham godt, men er ikke længere stabilt nok. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Taknemmelig atlet

- Det betyder virkelig meget for mig. Det er en fantastisk dejlig nyhed. Med en bedre stol kan jeg sidde bedre, tilpasse bordet og sigte bedre, siger Jan Winther, som ikke lægger skjul på, at han vil til VM for at vinde.

Han sender et stort tak til Michael Vestergaard og Globen Sport.

Jan Winthers indsamling på nettet opnåede stor opbakning og blev da også forlænget undervejs. Resultatet er i skrivende stund 88.370 kroner. Med de penge i baghånden ser det ifølge Michael Vestergaard ud til, at Jan Winther både kan komme til VM i Australien i år og til Paralympiske Lege i Tokyo næste år - forudsat, at han ved VM kvalificerer sig.

Det fremgår af indsamlings-beskrivelsen, hvad pengene vil blive brugt til, ifald kommunen skiftede mening og bevilgede en ny kørestol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Baby-salmesang i Trinitatis Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Elbobladet

Opel sætter strøm til Vivaro

Annonce