Annonce
Elbobladet

Zonta klub skifter navn til Zonta Lillebælt

Ny formand i Zonta Lillebælt er fra 1. juli Anne Birgitte Rasmussen, Hun afløser Karen Bredgaard Lassen. Privatfoto

Anne Birgitte Rasmussen bliver ny formand fra 1. juli for klubben, der har til formål at styrke kvinders stilling på en række områder.

Trekantområdet: Zonta Klub Vejle har ændret navn til "Zonta Club of Little Belt" - i daglig tale "Zonta Lillebælt". Det sker for bedre at afspejle den geografi, klubbens medlemmer dækker og dermed styrke rekrutteringen af nye medlemmer.

Samtidig tiltræder en ny formand for klubben, som har til formål at forbedre og styrke kvinders stilling uddannelsesmæssigt, økonomisk, politisk, juridisk og sundhedsmæssigt samt at forhindre vold mod kvinder og handel med kvinder til sex og slavearbejde. Anne Birgitte Rasmussen, tidligere indehaver af Axeltorvs Apotek i Fredericia, afløser Karen Bredgaard Lassen, hotelchef på hotel Legoland, fra 1. juli.

Zonta arbejder for kvinder

Zonta International er en organisation, der overalt i verden arbejder for kvinders rettigheder og ligestilling.Med mere end 30.000 medlemmer i mere end 1.200 klubber i 67 lande, giver medlemmerne over hele verden deres tid, kompetencer og støtte til lokale og internationale serviceprojekter og scholarship programmer med det formål at styrke kvinder og være fortaler for kvinders rettigheder.

Den nu afgående formand for Zonta Karen Bredgaard Lassen overrækker for anden gang formanden for Broen Vejle Susanne Clausen 5.000 kr. til at støtte piger til en aktiv fritid. Privatfoto
Annonce

Støtter udsatte børn

Zonta Lillebælt har i 2017 og 2018 blandt andet doneret penge til Broen Vejle, der hjælper udsatte børn til en aktiv fritid. Hans Søgaard stiftede Broen Danmark i Horsens i 2002, og siden har organisationen bredt sig til 25 byer i Danmark.

Broen Vejle havde i 2017 et budget på godt 500.000 kr. og støttede godt 350 børn til en aktiv fritid. Pengene kom hovedsageligt fra fonde og private donationer.

Formand Susanne Clausen modtog i marts for anden gang 5.000 kr. fra Zonta Lillebælt til at støtte piger til en aktiv fritid.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Et øjeblik: Se - en dukselilje

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce