Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Åben scene for fortælleglade nørder

Skolen i virkeligheden søger fortælleglade nørder i Esbjerg til at inspirere skoleelever.
Skoleportalen ”Skolen i Virkeligheden” hjælper lærere med at få skolebørn ud i virkeligheden og virkeligheden ind i skolen. Så kender du en esbjergenser, der elsker at kigge på fugle, nørde aktier, farve garn eller noget helt fjerde, og som elsker at fortælle om det? Så vil skoleportalen Skolen i Virkeligheden meget gerne høre fra vedkommende.

Frivillige: Det er veldokumenteret, at klasseundervisning, som suppleres med oplevelser i naturen, på kulturinstitutioner, virksomheder eller andre steder, giver varige læringsresultater, og motiverer skolebørn til mere læring. Det gør stort indtryk på børnene og giver dem en forståelse for, hvad skole og læring også kan være. Den forståelse vil gavne dem senere i livet, når de for eksempel skal tage beslutninger om uddannelse og arbejde.

- Vi tror på, at børn kan lære utroligt meget ved at møde lokale mennesker, der er oprigtigt optaget af et emne, som kan give dybde og perspektiv til de klassiske skolefag. Og det glæder mig, at så mange lærere og pædagoger er enige i, at vi skal have virkeligheden på skemaet og lære af alle de lokale ildsjæle, som befinder sig rundt omkring i Danmark - derfor leder vi altid efter flere som har lyst til at gøre en forskel for børn i deres lokalområder, siger Thomas Rasmussen, projektleder af Skolen i Virkeligheden.

Fakta om Skolen i Virkeligheden

  • Skolen i Virkeligheden er en non-profit organisation, som siden 2012 har arbejdet for at få skolebørn ud i virkeligheden – og virkeligheden ind i skolen – over hele landet.
  • Skolen i Virkeligheden er udviklet af Fredensborg Kommune.
  • Skolen i Virkeligheden er med 2.200 tilbud landet over Danmarks største Åben Skole-portal til grundskolen.
  • På Skolen i Virkeligheden kan lærere landet over booke oplevelser med ildsjæle, som vil dele deres nørderi med børn.

Grønlandske juletraditioner og farveskift hos fladfisk

Derfor arbejder Skolen i Virkeligheden for, at skolebørn kan møde og lære af mennesker, som brænder for alt fra sociale medier og grønlandske juletraditioner til iværksætteri og farveskift hos fladfisk. Det er også muligt at komme ud på skolerne og fortælle børnene en historie, du har på hjerte. Måske er du pårørende til en misbruger eller kan fortælle om, hvordan det er at leve med angst.

- De fleste har noget, de ved meget om, og som de brænder for at dele med andre. Det gælder uden tvivl også i Esbjerg, siger projektlederen.

- Vi leder med lys og lygte efter ildsjæle, lokalforeninger samt officielle eller selvbestaltede eksperter, som vil dele deres viden og entusiasme for et emne, et sted, en hobby eller deres job, og fortælle nysgerrige skolebørn om det.

Annonce

Kandidatgrad slet ikke nødvendig

Man behøver ikke at være professor i noget som helst for at være en del af Skolen i Virkeligheden. Det allervigtigste er, at man kan formidle og fortælle om det emne, man brænder for. Entusiasmen frembringer en stor interesse hos børnene, og får dem til at spidse ører - uanset emnet.

Det kræver altså ingen kandidatgrad at lære børnene en masse om den virkelighed som foregår udenfor klasselokalet og vise, at der er mange måder at være dygtig, klog og succesfuld på. Det kræver i stedet engagement, og det håber Skolen i Virkeligheden at finde i Esbjerg.

Man kan tilmelde sig og læse mere om at blive ildsjæl på: www.skolenivirkeligheden.dk/c/ildsjæl

Lsb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce