Annonce
Ugeavisen Esbjerg

ØV: To butikker mere i Kongensgade lukker

Adam Osipowski er ærgerlig og bekymret for detailhandlen i Kongensgade.

Der er ni tomme lejemål mellem Kronprinsensgade og Stormgade. Snart ti. Jollyyoung lukker. Det gør Pandora også. Og Telenor flytter ud i Bilka.

Annonce

Det er kun to uger siden, vi måtte fortælle, at Joe & The Juice og The Body Shop lukker i Kongensgade. Nu er der to mere. Den 25. januar lukker Pandora smykker i nummer 63, og den 1. februar lukker tøjbutikken JollyYoung i nummer 87 - det tiende tomme lejemål i strækningen fra Kronprinsensgade til Stormgade.

- Det er ærgerligt, men jeg er ikke træt af det. Jeg er træt at, vi er her endnu, for vi har i for lang tid haft for lidt kundestrøm. Og det er ikke sjovt at stå i en tom butik, siger ejeren Adam Osipowski, som også ejer et firma på havnen, der sælger byggematerialer engros.

Lageret flytter han ned i sit andet firma, og tøjbutikken fortsætter som webshop og i Kongensgade med variable åbningstider, indtil butikken er tømt. Det er Adams kone, som siden åbningen af JollyYoung i 2008 har passet butikken.

- Den er hendes hobby og hendes liv, men økonomisk går det ikke, og vi kan ikke bare blive ved. Engang havde vi 2-3 piger i butikken, og det var sjovt, men det er det ikke mere, og jeg tror, at detailhandlen i Kongensgade vil gå fuldstændig ned om ikke ret længe, og det vil især gå ud over den her del af Kongensgade. Det er synd, siger Adam Osipowski.

- Konkurrencen på internethandel er kæmpestor, men det kan godt betale udgifterne og løn til min kone, tilføjer han.

I Pandora længere oppe ad gågaden skal den 21-årige lærerstuderende og deltidsansatte Rikke Jensen ud at finde et nyt fritidsjob, og det er hun ked af, for hun elsker smykker. Men Pandora lukker 4-5 butikker i Danmark, og Esbjerg er en af dem.

- Det er trist. Jeg vil gerne blive her i gaden, for det er gode arbejdstider, når man er studerende, siger hun.

Telenor i Kongensgade 39 lukker også og flytter ud i en afdeling i Bilka.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce