Annonce
Ugeavisen Esbjerg

ØV: Tops lukker begge butikker i Esbjerg

Tops lukker nu begge sine butikker i Esbjerg. De to forretninger starter ophørsudsalg på torsdag og lukker butikkerne ned i begyndelsen af det nye år.

Markant nedgang af kunder, H&M’s lukning i City Nord, ændrede indkøbsmønstre og manglende lokal opbakning får Tops til at lukke begge butikker i Esbjerg.

Annonce

Det er ærligt talt en af de historier, man som lokal journalist helst ikke vil skrive. Men ikke desto mindre er vores job her på avisen at beskrive virkeligheden, som den ser ud, og virkeligheden er, at skokæden Tops nu lukker begge sine butikker i Esbjerg.

- Centret i City Nord har gennem det sidste halvandet år haft en markant nedgang af kunder, som især begyndte, da H&M forsvandt. Den situation kombineret med kundernes ændrede indkøbsmønstre, hvor flere og flere handler på nettet, gør det simpelthen urentabelt at drive skobutik i så store lokaler, siger Jess Crone Sanderhus, der er administrerende direktør i kæden, til Ugeavisen Esbjerg.

Han har derfor valgt at lukke forretningen i City Nord ned i begyndelsen af 2020, og i samme moment har han valgt at drage samme konsekvens for butikken i Kongensgade.

- Billedet er det samme her, hvor lokalerne også er for store i forhold til kundeflow og omsætning. Det var en fin forretning, som vi overtog i 2016, men siden er der kommet et stort center for enden af gågaden med 35-40 nye forretninger, som har gjort konkurrencen endnu sværere i en i forvejen udfordret detailhandel, siger Jess Crone Sanderhus.

Savner lokal opbakning
Jess Crone Sanderhus er naturligvis både ærgerlig og ked af det, men han er også afklaret og sjældent ærlig, når det kommer til at dreje nøglen.

- Vi leder alle med lys og lygte efter en måde, hvorpå vi i detailbranchen kan få tingene til at hænge sammen i fremtiden. Men der er nu også store forskelle på byerne, siger Jess Crone Sanderhus, som bevarer Tops-butikkerne i Varde, Blåvand og Tønder.

- Ja, det kan jo virke lidt specielt. Men jeg er nødt til at sige ærligt, at de handlende i de byer simpelthen bakker mere op om deres lokale butikker. Måske, fordi de ved, at hvis de forretninger skal overleve, så skal de også handle i dem, siger Jess Crone Sanderhus, som også peger på, at en anden faktor spiller ind for de tre nævnte byer.

- De er jo begunstiget med en helt anden turisme, og folk nyder bare at shoppe på en anden måde, når de har ferie og fri. Men det lokale spiller nu engang en stor rolle, og ønsker man at beholde sine fysiske butikker i fremtiden, så skal man altså huske at handle der og ikke på nettet, siger Jess Crone Sanderhus, der sender en stor tak til de trofaste kunder for mange gode år i Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce