Annonce
Ugeavisen Esbjerg

17-årige Lasse: Street Food lavede kæmpe selvmål

Vi er helt fyldt - dørene lukkes nu, skrev Esbjerg Street Food onsdag og postede dette rød-hvide billede fra gårdhaven. Foto: Esbjerg Street Food
De unge kom i god tid for at få en plads til Esbjerg Street Foods EM-fest. Klokken 16.30 fik de unge under 18 år besked om, at de ville blive smidt ud klokken 20 - en time før kampstart. Det udløste en shitstorm. 17-årige Lasse Almosetoft er målløs over håndteringen.

Shitstorm: Klokken 21.39 scorede Danmarks anfører Simon Kjær et selvmål i det 39. minut af semifinalekampen mellem Danmark og England på Wembley onsdag aften. Men i Kongensgade scorede Esbjerg Street Food allerede klokken 16.30 et endnu større selvmål, siger den 17-årige gymnasieelev Lasse Almosetoft dagen efter fodboldfesten. Det skete, da street foods DJ meddelte i mikrofonen, at alle unge under 18 år skulle forlade stedet klokken 20 - en time før kampstart.

Lasse Almosetoft og en flok venner var taget på street food allerede klokken 11.30 med kortspil og terninger for at være sikre på at have et bord, og fordi det var meldt ud, at det var først til mølle med pladserne til fodboldfesten. Intet sted stod der, at unge under 18 år ville blive sendt hjem klokken 20, og ingen i døren fik noget at vide om det, da de ankom i fodboldtøj og klaphatte.

Håndtering under al kritik

- Mange hører ikke beskeden. Da det går op for os, hvad der sker, finder en kammerat og jeg ejeren dernede og spørger, om det passer. Vi har brugt 8-10 timer dernede på det tidspunkt og mange penge på mad og drikke. Han sagde ja og snakkede om deres bevilling, som kun gik til klokken 20, når madboderne lukker. Da der så lidt efter kommer en shitstorm af vrede kommentarer fra forældre og unge på Facebook, laver de det om og siger til os, at deres bevilling først slutter klokken 24, så vi skal alligevel ikke smides ud. Det kan virkelig undre mig, at ejeren ikke ved, hvornår hans bevilling gælder til, siger Lasse Almosetoft.


Jeg føler mig til grin. Jeg synes, de unge er blevet gjort til de sorte får.

Lasse Almosetoft


- Jeg synes, den behandling, de gav deres unge gæster, er noget svineri. De bad jo alle gæster om at se ID i baren hele dagen, og det er fint, men hvis de havde et problem med at styre det, kunne de vel have løst det på en anden måde med et bedre armbåndssystem. Selvfølgelig duer det ikke, hvis unge under 18 drikker alkohol dernede, og selvfølgelig skal street food passe på deres forretning, men deres håndtering er under al kritik. Hvorfor havde de ikke informeret om det på forhånd. Vi havde ikke siddet der i fem timer da, hvis vi havde vidst det. Vi havde med vilje ikke købt billetter til SEPEs udendørs storskærmsarrangement, fordi vi synes, stemningen på street food har været så god under EM. Jeg føler mig til grin. Jeg synes, de unge er blevet gjort til de sorte får, siger Lasse Almosetoft.

Annonce

Voksne sladrede for bord

Han mener, ejeren af Esbjerg Street Food, Dan Lia Christensen, fralægger sig ansvaret i den video, han torsdag morgen lagde på Facebook. Her siger Dan Lia Christensen blandt andet, at man ikke på noget tidspunkt har smidt andre unge under 18 år ud end dem, der mod reglerne har indtaget alkohol.

Men mange unge forlod stedet, da street food meldte ud, at de ville blive smidt ud klokken 20. Og problemet er ikke, at unge blev smidt ud for at indtage alkohol, men at alle unge under 18 fik at vide, de skulle forlade stedet. Og ikke havde fået det at vide fra starten. Og at det så alligevel blev ændret halvanden time efter udmeldingen, mener Lasse Almosetoft.

- Jeg så i øvrigt et bord et lille stykke fra vores med unge mennesker, som blev sendt hjem, efter at to mænd havde sagt til vagterne, at de havde set de unge drikke alkohol – og bagefter fik de to mænd bordet. Det var de samme voksne, der havde stået og danset på bordene ligesom dem under 18 år. Det er da til at grine af, siger Lasse Almosetoft.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Aldi godt på vej med ny butik

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

It-uddannnelser trækker studerende

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Trænersag presser båndet til EfB’s støtter

Ugeavisen Esbjerg

Glemte at festugen har jubilæum

Ugeavisen Esbjerg

Slip din indre klovn løs

Ugeavisen Esbjerg

Alle skal være trygge i nattelivet

Ugeavisen Esbjerg

"Mødte jeg mig selv som ung pige i Esbjerg, ville jeg sige "bliv lidt mere forelsket""

Ugeavisen Esbjerg

Bent Pedersen bliver helt elektrisk

Ugeavisen Esbjerg

Hygiejnebind til mange gange

Ugeavisen Esbjerg

Skiltefirma flytter på havnen

Ugeavisen Esbjerg

HH og vennerne vil lave flere fodboldcamps

Ugeavisen Esbjerg

Spildevandet skal afsløre om vi er syge

Ugeavisen Esbjerg

Trænersag afgørende for fremtidens klubkultur

Ugeavisen Esbjerg

Breve fra spillerne har nået ledelsen

Ugeavisen Esbjerg

Hyballa vækker lokal bekymring

Ugeavisen Esbjerg

Sønderhos store fest

Ugeavisen Esbjerg

Andreas på vej mod toppen

Ugeavisen Esbjerg

Hele kvarteret sammen om hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

EfB-ejer: Advokatfirma skal undersøge Hyballa-sagen

Ugeavisen Esbjerg

Stjernekok Morten Falk: ”Der er for fanden ingen, der arbejdsmæssigt er uundværlig”

Ugeavisen Esbjerg

Verdensmål for store og små

Ugeavisen Esbjerg

Baren er åben i Esbjerg Bryghus

Ugeavisen Esbjerg

Spillerne taler ud om Hyballas hetz

Annonce