Annonce
Ugeavisen Esbjerg

48 personer fik statsborgerskab

Den allerførste der i onsdags kunne skrive under på de officielle papirer, så han blev dansk statsborger, var ingeniør Norbert Szabó fra Ungarn. Foto: Torben Meyer
Coronapandemien kom i vejen for grundlovsceremonien i marts, men i sidste uge kunne 48 personer endelig få dansk statsborgerskab ved en fin højtidelighed i rådhushallen.
Annonce

Ceremoni: Jesper Frost Rasmussen havde fundet det brede smil, de højtidelige ord og ikke mindst borgmesterkæden frem fra gemmerne, da han onsdag i sidste uge var vært ved en fin grundlovsceremoni på Esbjerg Rådhus, hvor man sagde tillykke til 48 nye danske statsborgere.

Det var uden håndtryk, med god afstand og med håndsprit på bordene, men det lykkedes nu alligevel til fulde at gøre det til en god og minderig begivenhed for deltagerne, der skulle underskrive en erklæring om at ville overholde Grundloven for at blive danske statsborgere.

- I dag er en ganske særlig dag. Det er en festdag, som var planlagt til at foregå i marts, men så kom coronakrisen, som også er grunden til, at vi ikke giver håndtryk i dag, lød det fra borgmesteren med henvisning til de meget omtalte håndtryk, der blandt andet har været skyld i, at nogle har kaldt det håndtryksceremonier.

Det brugte borgmesteren dog ikke tid på. I stedet talte han om, at dagen var en dag, hvor der forud var gået mange tanker, overvejelser og ikke mindst følelser.

- I vil jo ikke glemme det land, I kommer fra, eller hvor I er født, selvfølgelig ikke, og det skal I heller ikke. Men nu har I valgt Danmark til, og det er et åbent land bygget på stærke værdier. Det er en ære, et privilegium og noget helt specielt at blive dansk statsborger. Derfor er i dag en særlig dag, lød det blandt andet fra borgmesteren, som i øvrigt kunne oplyse, at der i Esbjerg Kommune er 149 forskellige nationaliteter.

Annonce

Norbert er meget glad

Efter talen skulle de 48 personer gå hen til et bord, hvor nogle af Esbjerg Kommunes giftefogeder var klar til at sørge for, at alt gik rigtigt til med underskrifter og stempler. Den allerførste var ingeniør Norbert Szabó fra Ungarn, der havde set frem til dagen.

- Det er stort. Det er faktisk meget stort. Det er to år siden, jeg søgte om dansk statsborgerskab, så jeg er meget glad, smilte Norbert Szabó, der kom til Esbjerg i år 2000, da hans kone er fra byen.

- Ja, og jeg er her endnu, siger han med et grin og tilføjer mere alvorligt, at det betyder tryghed for ham at få sit danske statsborgerskab:

- Både i forhold til min familie, men også fordi jeg arbejder indenfor offshorebranchen og dermed rejser meget. Der har det nogle gange været lidt svært kun at have en opholdstilladelse i Danmark. Men hele mit liv er jo her, så jeg er meget glad for at være blevet dansk statsborger i dag, smiler Norbert Szabó.


I dag er en ganske særlig dag. I dag er en festdag,

Borgmester Jesper Frost Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce