Annonce
Ugeavisen Esbjerg

95 år med beskidte fingre

Kurt Lauridsen og Niels Bonde, der kan fejre henholdsvis 50 års jubilæum og 45 års jubilæum hos Bilhuset Esbjerg. Foto: Tue Sørensen
Kurt og Niels var med, dengang værkstedet var fyldt med DAF lastbiler og VauxHall biler. I dag er bilerne nogle andre, men Kurt og Niels er her endnu.
Annonce

95 år: De begyndte begge dengang, hvor stort set alt man skulle bruge for at reparere en bil var en svensknøgle, en hammer og en skruetrækker. Sådan er det langt fra i dag, hvor det meste er digitaliseret og fabrikanterne bruger tre sider i manualen på at forklare, hvordan pæren skal skiftes.

Men Kurt Lauridsen og Niels Bonde synes nu alligevel, at det stadigvæk er sjovt at gå på arbejde hos Bilhuset Esbjerg. Ligesom det har været det de sidste henholdsvis 50 og 45 år.

- Det er en virkelig god arbejdsplads. Det er nok også derfor, vi har været her så mange år. Og det er der mange andre end os, der også har fortæller Niels Bonde, der rent faktisk har mekanikerudlært Michael T. Petersen, der i dag er direktør i firmaet.

En post han overtog efter Peder Pedersen, som Kurt og Niels naturligvis også har arbejdet under, når de kan skrive henholdsvis 50 og 45 års anciennitet på visitkortet.

- Både som chefer og mennesker er der kun gode ting at sige om de to. De har altid været bundreelle og gået op i, at vi som medarbejdere har haft det godt, siger Niels Bonde, der har haft Opel som sit “mærke” i alle 45 år.

- Ja, jeg kan huske, hvordan Peder gik meget op i, at tingene skulle være ordentlige. Så håret lidt langt ud, fik man penge til frisøren, og kom man for sent, fik man penge til at købe en cykel på auktion. Der skulle være orden i sagerne, og vi fik selvfølgelig også pænt tøj at arbejde i, siger Kurt Lauridsen, der kom i lære som 15-årig.

Annonce

Et år ad gangen

Hverken 66-årige Kurt Lauridsen eller 64-årige Niels Bonde har planer om pension lige foreløbig, selvom de må siges at have haft deres biler gennem fingrene gennem årene.

De nyder at komme på arbejde, hvor det kollegiale sammenhold er godt, og hvor de har deres faste pladser ved siden af hinanden i kantinen hos Bilhuset Esbjerg. En kantine hvor alle i øvrigt i dag sidder sammen i modsætning til tidligere, hvor mekanikere og funktionærer sad hver deres sted til frokost.

- Jeg tager et år ad gangen. Jeg kan godt mærke, at kroppen er ved at være lidt slidt, smiler Niels Bonde, mens Kurt Lauridsen, der er autoopretter, satser på fem år mere.

Det glæder Michael T. Petersen, der sætter stor pris på sine loyale medarbejdere.

- At have hele to medarbejdere, der kan fejre et langt arbejdsliv i vores virksomhed er jo helt fantastisk. Bare tænk på de kompetencer, de er i besiddelse af. De er begge ekstremt pligtopfyldende, dybt engageret og stadig topmotiveret. Det er en fornøjelse, siger direktøren, som ikke er færdig med roserne:

- Både Kurt og Niels har været virkelig gode til at videregive deres viden til vores yngre medarbejdere. Og har der været behov for deres hjælp, har andre kollegaer udefra også trukket på deres viden. Kurt og Niels har i øvrigt også mange faste kunder, der kun ønsker bilen repareret af dem. Det er to gutter, man kan stole på.

Bilhuset Esbjerg holder under kontrollerede forhold en jubilæumsreception for Kurt og Niels, der begge var med dengang, hvor værkstedet var fyldt med DAF lastbiler og VauxHall biler.

Da avisen er forbi, arbejder Niels på en Opel Astra, mens Kurt er i gang med en Tesla. Sådan er det. Tiderne skifter, og årene går. Men Niels og Kurt, de består.


Som meget ung ansat kom Peder Pedersen en dag ud på værkstedet og bad mig rense hans pibe med luftpistolen. Det gjorde jeg, men med det resultat at alt soden fløj direkte op på hans hvide skjorte. Peder sagde, at det skulle jeg ikke spekulere på, det var ham, der skulle have tænkt sig bedre om. Men der var jeg godt nok ikke ret stor.

Kurt Lauridsen, autoopretter og 50-års jubilar
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De blå døre åbner

Ugeavisen Esbjerg

Farvel til fnat

Ugeavisen Esbjerg

Håndspritten har sine bagsider

Annonce