Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Filmanmeldelse: Action, action og mere action

Shorta får 5 stjerner ud af 6 af vores filmanmelder. Foto: Kino.dk

"Shorta" er en dansk actionfilm fra 2020, som er instrueret af Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid. Det er desuden deres debutfilm, hvilket jeg synes er vildt i forhold til, hvor god den er. Shorta er et arabisk slang-ord for politi.


Den virker også som en film, der kunne have været et internationalt hit, hvis den ikke var på dansk.

Pelle Pedersen


Vi følger Jens og Mike gennem filmen, som er to politibetjente på patrulje i det fiktive ghetto-område, Svalegården, som i virkeligheden finder sted i Brøndby Strand, lidt uden for København. Mike har mange stereotype fordomme om alle indvandrere, da han tror, at de alle er kriminelle. Han arresterer en ung knægt -uden nogen form for beviser - ved navn Amos, som de så tager med. Mike og Jens bliver angrebet, fordi tidligere blev en ung mand fra Svalegården dræbt ved politivold under en arrestation. Da det så kommer ud, at den unge mand er død, går alle i området amok og bliver fuldstændig hævngerrige. De er selvfølgelig efter Mike og Jens, som sammen med Amos skal prøve at finde en vej ud af Svalegården. Uden at blive dræbt.

Pelle Pedersen, filmanmelder. Foto: Privat

Shorta er en af de bedste film, jeg har set længe. Den er propfyldt med fede actionscener, hvilket jeg elsker. Jeg tror også, den viser godt, hvor barskt og vildt det miljø er. Det betyder dog også, at filmen ikke er for sarte sjæle. Handlingen var okay, selvom jeg synes, den manglede lidt om, hvordan de viste problemer kan løses. Det var meget action, action og atter action. Jeg er normalt ikke til danske film, men denne film, synes jeg, kan noget helt særligt, da den tager fat i problemstillingen om politivold. Den virker også som en film, der kunne have været et internationalt hit, hvis den ikke var på dansk. Jeg kan klart anbefale filmen til dem, der gerne vil have en hæsblæsende og vild actionfilm. Men hvis du er til tårepersere og "feel good film, er det ikke her, du skal lede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Svingdøren på Fanø

Ugeavisen Esbjerg

Professor: Det er en kreativ omgåelse af udbudsreglerne, som vi ikke ser så ofte, fordi man som offentlig myndighed normalt gør sig umage med at følge reglerne

Annonce