Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Afgående kommunaldirektør: Det er et tilvalg af Tønder

Lars Møldrup er oprindeligt installatøruddannet, suppleret med en række lederuddannelser herunder, en Master uddannelse fra Danmarks Tekniske Universitet. Nu er han ny kommunaldirektør i Tønder kommune. Foto: Presse
Fanø Kommune skal ud at finde ny kommunaldirektør. Igen. Lars Møldrup stopper efter kort tid på posten, da han hellere vil være kommunaldirektør i Tønder, hvor der er større arbejdsrum.

- Vi har haft en veltilrettelagt ansættelsesproces og et enigt Byråd omkring ansættelsen, og jeg er derfor sikker på, at Lars Møldrup er den helt rigtige profil til at bære depechen videre og skabe fortsat fremdrift i vores kommune.

Sådan lød det i en pressemeddelelse fra Fanø Kommune Kommune tilbage i september sidste år, hvor man kunne annoncere, at Lars Møldrup den 1. november 2020 ville tiltræde som ny kommunaldirektør.

Forleden indgav Lars Møldrup så sin opsigelse, da han hellere vil være kommunaldirektør i Tønder Kommune.

Annonce

- Men det er mere et tilvalg af Tønder, end det er et fravalg af Fanø. Man bestemmer ikke selv, hvornår sådan en mulighed opstår, og selvom jeg kun har været relativt kort tid hos Fanø Kommune, så vælger jeg altså Tønder til , da det er en større organisation med et større arbejdsrum, siger Lars Møldrup til Ugeavisen Esbjerg.

Man er sårbar

Lars Møldrup forklarer, at Tønder og Fanø på sin vis minder om hinanden med Vadehav, turister og lignende, men Tønder er bare på mange måder større, fastslår han.

- Jeg er drevet af at arbejde med ledere og ledelse, og det har jeg større muligheder for i Tønder end på Fanø, siger Lars Møldrup, der har boet i Esbjerg i godt 30 år, hvilket er planen, at han og familien fortsætter med.

Har det haft betydning for din beslutning, at der har været – og er – en masse politisk uro på Fanø?

- Jeg vil gerne sige, at jeg har haft et glimrende samarbejde med alle politikere. I en politisk organisation vil der altid være uro, det er der også i Esbjerg, Varde, Tønder og alle mulige andre steder, så det har intet at gøre med, at jeg har søgt væk. Der foregår et politisk spil i et byråd, og det kan sommetider godt være hårdt og opslidende for dem, der arbejder omkring. Jeg vil da gerne være ærlig at sige, at et byråds måde at samarbejde på har stor betydning for organisationen bagved. Og det politiske klima har selvsagt også noget at sige i forhold til omdømmet ude i andre kommuner. Men jo mindre kommune det er, jo tættere kommer det jo også på organisationen bagved.

Der har været godt gang i udskiftningerne hos Fanø Kommune, og nu går du så. Hvor efterlader det kommunen organisatorisk?

- Fanø Kommune er selvfølgelig sårbar, fordi den har så lille og flad en organisation. Det efterlader jo altid en kommune udfordret, når ledere går, men jo mindre kommunen er, jo større er udfordringen. Men det er nu engang vilkårene for Fanø, hvor jeg som sagt har været glad for at være kommunaldirektør. Der er bare et større arbejdsrum som kommunaldirektør i Tønder, og det har jeg valgt, at jeg hellere vil.


Jeg vil da gerne være ærlig at sige, at et byråds måde at samarbejde på har stor betydning for organisationen bagved.

Lars Møldrup, afgående kommunaldirektør Fanø Kommune
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Patrulje med øjnene med sig spottede indbrudstyv

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Tanker om at have et hjem

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Ny aftale skal løfte EfB Akademi

Ugeavisen Esbjerg

Hanne gik til utroskab i 25 år: Nu vil hun hjælpe andre ud af krisen

Ugeavisen Esbjerg

NemByg cykelholdet på kursus i førstehjælp: Med de kilometer vi cykler om året, er spørgsmålet ikke, om der sker en ulykke igen, men hvornår

Ugeavisen Esbjerg

Jens løb Vestkystløbet for 47. gang

Ugeavisen Esbjerg

Cyklistformand: Andre skal tage over ellers lukker Cyklistforbundet i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Nu deler Claus og Christian skæbne

Ugeavisen Esbjerg

Vækst kræver mere plads

Ugeavisen Esbjerg

Fire dage i sadlen

Ugeavisen Esbjerg

Streetmekka åbnede sin gave

Ugeavisen Esbjerg

Esbjergs første Coop365 inviterer til åbningsfest

Ugeavisen Esbjerg

Generationer dystede i kærlig kamp

Ugeavisen Esbjerg

Udflytning på godt og ondt

Ugeavisen Esbjerg

Kammerater og kompagnoner

Ugeavisen Esbjerg

De ældre skal have ny formand

Ugeavisen Esbjerg

Festugen på Torvet aflyst

Ugeavisen Esbjerg

DAT flyver igen mellem Esbjerg og Stavanger

Ugeavisen Esbjerg

En million billeder til eftertiden

Ugeavisen Esbjerg

Nu får Jens Peder Hansen - formentlig - sin vej

Ugeavisen Esbjerg

Tilbage til barndommen

Ugeavisen Esbjerg

Patrick er i duoform

Ugeavisen Esbjerg

Venstres kandidatliste er klar

Annonce