Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Afsløring: Fanø Kommune udvælger selv sager, der skal undersøges

Det er ikke Socialstyrelsen, der skal udvælge de Fanøsager, der skal undersøges. Det skal Fanø Kommune selv.

Annonce

Under mistanke: Gennem flere uger har Ugeavisen Esbjerg afdækket og dokumenteret flere underretningssager fra Fanø, der både var mangelfulde og fejlagtigt behandlet.

Fanø Kommune har i den forbindelse reageret ved at iværksætte en sagsgennemgang af tre konkrete børnesager, som skal udføres af revisionsfirmaet BDO, ligesom der skal laves en sagsgennemgang af seks-ni sager foretaget af Socialstyrelsen. Derudover vil man udarbejde en intern arbejdsgangsanalyse - en såkaldt hvidbog.

Den nyhed kunne vi i sidste uge fortælle, hvor Johan Brink Jensen, formand for Social- og Sundhedsudvalget, desuden forklarede, at det er Socialstyrelsen, der skal udvælge sager til gennemgang.

- Socialstyrelsen udvælger selv et vist antal sager og kigger på, om der er ting, vi i Fanø Kommune kan gøre mere hensigtsmæssigt, ligesom styrelsen giver bud på, hvor der kan være fejl, så vi fremadrettet kan behandle vores sager mere sikkert, lød det fra Johan Brink Jensen.

Udvælger selv sager
Nu er udvalgsformanden imidlertid kommet i tvivl om, hvorvidt det er rigtigt, oplyser han til Ugeavisen Esbjerg, som dog i denne uge kan afsløre, at det rent faktisk er Fanø Kommune selv, der skal udvælge de seks-ni sager, som skal gennemgåes.

- Jo, det er korrekt, at Socialstyrelsen foretager en sagsgennemgang af seks-ni sager fra Fanø Kommune, hvor der har været mistanke eller viden om vold eller seksuelle overgreb mod et barn. Det er dog Fanø Kommune, der ud fra de opsatte kriterier (se faktaboks) selv finder sagerne og sender dem til Socialstyrelsen. Det er således Fanø Kommune, der i praksis finder sagerne, men kriterierne sætter ret præcise rammer for hvilke sager, kommunen skal sende, oplyser Rasmus Bruun, der er leder af Team Overgreb ved Center for Børn, Unge og Familier under Socialstyrelsen, til Ugeavisen Esbjerg.

Rasmus Bruun oplyser endvidere, at Socialstyrelsens gennemgang af sager indgår som led i et rådgivningsforløb om overgrebsområdet til Fanø Kommune, hvor formålet er at skabe læring og kvalificering af Fanø Kommunes indsats på området. Sagsgennemgangen indgår således ikke i et tilsyn af Fanø Kommune.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til nyheden fra Fanø Kommunens velfærdschef, Søren Lück Madsen.

Det har heller ikke været muligt at få kommentarer til de nye oplysninger fra henholdsvis udvalgsformand Johan Brink Jensen eller kommunaldirektør Vibeke Kinch. De henviser begge til Søren Lück Madsen.

FAKTA:

Socialstyrelsens sagsvurdering tager afsæt i følgende kriterier:

- To-tre sager, hvor der senest har været registreret en underretning om vold og/eller seksuelle overgreb – og hvor sagsprocessen fremgår op til en eventuel afgørelse om igangsættelse af en børnefaglig undersøgelse.

- To-tre sager hvor der senest er truffet afgørelse om en foranstaltning på baggrund af oplysninger om vold og/eller seksuelle overgreb.

- To-tre sager hvor der senest har været opfølgning på en foranstaltning, som er igangsat på baggrund af viden om vold og/eller seksuelle overgreb.

- I sagerne må der ikke være en aktuel klagesag i Ankestyrelsen, som afventer afgørelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce