Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Air Greenland ringede: Chef for lufthavnen forlader Esbjerg

John Nielsen, chef for Esbjerg Lufthavn (lidt endnu), har valgt at takke ja til et attraktivt job som direktør hos Air GReenland. Nu skal afløseren for ham så findes.

Esbjerg Lufthavns driftige chef John Nielsen flytter til Grønland, hvor han er blevet headhuntet til et direktørjob hos Air Greenland.

Annonce

Det er en ærgerlig direktør og en ærgerlig udvalgsformand, og for så vidt også en lille smule ærgerlig lufthavnschef.

- For der er gang i så mange spændende ting, som John Nielsen, chef for Esbjerg Lufthavn, siger.

Alligevel har han valgt at indgive sin opsigelse og med udgangen af februar lægger han således kaptajn kasketten på hylden i Esbjerg Lufthavn.

- Sagen er den, at jeg i sidste weekend var en tur i Grønland. Her var jeg inviteret op af Air Greenland, fordi de har spurgt mig, om jeg vil tiltræde en stilling som director of flight operations, hvilket vil sige direktør for selskabets flyoperationer, siger John Nielsen til Ugeavisen Esbjerg.

Den kvikke læser kan regne ud, at det har John Nielsen, der blev ansat som lufthavnschef 1. maj 2018, sagt ja til. Og det er utvivlsomt en kapacitet, som Esbjerg Lufthavn nu mister, for i sine knap to år i spidsen har John Nielsen sat en ny og tydelig linje for den lokale lufthavn.

Ja faktisk har der været mere udvikling i lufthavnen de seneste to år, end der var i umindelige tider forinden.

- Jeg har haft et rigtig godt samarbejde med John, som har været en rigtig god mand for lufthavnen, så jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at han nu forlader os. Han har virkelig stået i spidsen for en positiv udvikling, siger Søren Heide Lambertsen, formand for Teknik og Miljøudvalget, der nu har sat gang i arbejdet med at finde en afløser for John Nielsen.

God tid i Esbjerg
John Nielsen selv flytter med sin kone til Grønland den 1. marts. Det glæder han sig til, men han understreger, at der mere er tale om et tilvalg af Grønland end et fravalg af Esbjerg.

- Det er en meget attraktiv pakke, som Air Greenland er kommet med. Det var simpelthen et eventyr, som jeg ikke kunne sige nej til, siger 56-årige John Nielsen og fortsætter:

- Men jeg ser tilbage på en virkelig god tid i Esbjerg, hvor jeg har haft nogle kompetente og professionelle medarbejdere, som på bedste vis har bakket op om de nye tiltag, som jeg satte mig i spidsen for at gennemføre. De har været med hele vejen, og derfor er jeg også sikker på, at Esbjerg Lufthavn kommer til at klare sig godt i fremtiden. Og jeg skal nok følge med fra Grønland, smiler John Nielsen, der kommer til at stå overfor store og spændende udfordringer i det kæmpemæssige land.

Hjemmestyret har således afsat penge til tre internationale lufthavne i 2023. Den nuværende i Søndre Strømfjord, en i Nuuk og en i Ilulissat. Derudover står Air Greenland overfor et skift af flytyper, så der bliver nok at se til for John Nielsen.

FAKTA
John Nielsen kom til Esbjerg Lufthavn fra en stilling som logistikchef hos Total, men er uddannet både officer og pilot i forsvaret. Han har sammen med sin kone og børn boet i flere forskellige lande, heriblandt USA, England, Sverige og Tyskland. Og snart altså Grønland. Han fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce