Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Aksel er på landsholdet i scoot

Aksel Petersen er kommet på landsholdet i løbehjul. Foto: Niels Husted
Drabelige tricks og OL er en del af den 13-årige Aksel Petersens sportsdrømme.
Annonce

Landsholdet: Han har taget en T-shirt på, der viser, at han er en del af det danske landshold i scoot. Det er faktisk det første landshold i verden af sin slags. Og skulle man nu sidde og være i tvivl om, hvad det er for en størrelse, så det er det en forsamling af de bedste løbehjuls-kørere herhjemme. Og i den gruppe befinder Aksel Petersen sig.

Den 13-årige esbjergenser kvalificerede sig i august til gruppen, og lige præcist det skulderklap, det er, at man bliver lukket helt ind i varmen blandt de bedste i Danmark i alderen fra 12 til 20, er da noget, han er stolt af.

- Dem i klassen synes vist, det er ret sejt, siger han med et lidt genert smil.

Nu er det jo ikke hver dag man sådan går og bliver interviewet og hundset med af en fotograf, der lige vil have den helt rigtige vinkel, når han suser op og ned ad ramperne henne på Game Streetmekka.

Det har han så gjort i tre et halvt år, altså kørt på løbehjul. Ikke hele tiden - naturligvis - for der er jo også skole og boksning om tirsdagen, der skal passes, men så meget, der nu kan blive tid til, bliver tilbragt på betonbanen ved banelegemet

Annonce

Hjælper hinanden

Det er her han mødes med vennerne, og det er her man lærer tricks, der bærer navne som Bunny jump, Tailwhip og Barspin og alt muligt andet eksotisk på engelsk, af hinanden og gerne lærer fra sig, når der kommer nye til.

- Det er fedt, at man kender en hel masse både yngre og ældre, og at vi kan være sammen om det, vi kan lide, og så er det rart, at man bare kan komme når man vil, og når det passer.

Det er ikke ligesom at gå til fodbold. Der skal man være der til et specielt tidspunkt. Så kan jeg bedre lide friheden i at komme og gå, som jeg nu vil, siger Aksel Petersen.

Scoot, som er det officielle navne for løbehjuls-disciplinen, er organiseret under rullesport.dk, der også omfatter rulleskøjter, skateboards og andre discipliner, hvor man har hjul under fødderne.

Indtil videre mødes landsholdet til samlinger fire gange om året, blandt andet i Brande hvor man har et fremragende anlæg til blandt andet scoot.

- Det glæder jeg mig til. Her er det virkelig de dygtigste, der mødes, og her håber jeg på at kunne lære en helt masse nye tricks, siger Aksel Petersen, der har en drøm, rent sportsligt.

- Det kunne være fedt, hvis min sport kunne komme på OL programmet. Skateboard er lige kommet på programmet, og jeg håber så på, at scoot også kan komme det, siger den 13-årige landsholdsdeltager.


Det er fedt, at man kender så mange forskellige kørere, der altid er klar til at hjælpe hinanden.

Aksel Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Succes for frokostpop

Annonce