Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Andreas på vej mod toppen

Andreas Olsen er netop vendt hjem med en tredjeplads fra verdensmesterskabet i speedway, men cyklen skal vaskes efter løbet. og det må bronzevinderen selv gøre. Foto: Tue Sørensen
Erik Gundersen roser 14 årige Andreas Olsen, der vandt bronze ved VM i weekenden.

Talentfuld: Det betyder altså noget, når det er andre end den nærmeste familie, der roser en, når man er 14 år og teenagegenert men også god til det, man nu engang kan. Og det er Andreas Olsen. Så god endda at han i weekenden i Sverige vandt bronze ved det, der kan betegnes som VM for juniorer i 85 kubik-klassen.

Og det kunne have været en sølvmedalje, der blev hængt om halsen på ham. Andreas Olsen måtte ud i omkørsel med en kører, han havde slået tidligere, men denne gang var det den anden der vandt, og det var ærgerligt, men nu er der EM i begyndelsen af august, og nogle konkurrenter fra både ind- og udland har den unge esbjergenser som en af favoritterne.

Han begyndte allerede at køre seks år gammel. Det var ikke faren, Glen, der lokkede, men derimod farfar John Olsen, der havde køre Europa tynd for 40 år siden og som ikke lige kan slippe sporten helt, så knægten fik lov at køre lidt rundt i haven, og faldt ikke af, og han kom ind i sporten, og kunne lide det, og det kan resten af familien også, og heldigvis for det, for det kræver masser af tid, tålmodighed og ikke mindst gode sponsorer for at kunne deltage på højeste niveau. Et dæk på baghjulet kan bruges to gange – altså i to løb - og de koster så den henrivende pris af 700-800 kroner. Og køredragten koster små 10.000 kroner. Plus alt det andet. Prøv lige at regne den ud på lommeregneren derhjemme…

Annonce

Far og søn tid

Det er Glen Olen, der er med i ryttergården og skifter hjul og sætter en anden gearing på, når det behøves og det er ham, der kører når der skal trænes holdkamp i Vissenbjerg eller Outrup, eller når der skal køres til stævner i Slangerup på Sjælland. Individuelt kører Andreas Olsen for Esbjerg Motor Sport.

- Lad os sige det sådan. Vi får en masse god far og søn tid sammen, siger han.

Det kan ikke lade sig gøre at konkurrere på det niveau, hvis ikke det er en familieting. Således var hele familien og farfar John med i Sverige, og opholdt sig her fra onsdag til søndag.

Der kildede lidt i øjenkrogen på moderen Malene Karsbæk.

-Da de stod der oppe og nationalsangen lød og Dannebrog gik til tops, der blev jeg altså lidt rørt og stolt på Andreas vegne, siger hun.


Andreas sidder rigtigt flot på cyklen og har sin egen tilgang til det at køre speedway. Det kan jeg godt lide.

Erik Gundersersen, 17 gange verdensmester i speedway og træner for Andreas.


Lillebror Nikolaj gider ikke rigtigt det der speedway, men drømmer om komme til tops i fodbold og gerne spille for Paris Saint-Germain, hvis han bliver god nok. Han har i al fald scoret ti mål i de to sidste kampe for holdet i Skads.

Uden opbakning fra hele familien, ville Andreas Olsen ikke kunne nå til tops indenfor speedway. I sidste uge var allesammen i Sverige til VM. Foto: Tue Sørensen

-Og så vender vi lige tilbage til Erik Gundersen, der er træner for holdet:

- Jeg spottede Andreas for to år siden. Jeg er imponeret over den ro han har på cyklen. Han har sin egen tilgang til det hele og går stille og roligt omkring. Men han er god. Rigtig god og jeg glæder mig til at følge ham fremover, siger Erik Gundersen, der kunne kalde sig verdensmester hele 17 gange undervejs i karrieren.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

God sommer for tre unge fra Esbjerg

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Over 100 haver i Esbjerg slippes fri

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Spillerforeningen: Brevet er et resultat af at spillerne ikke føler sig hørt

Ugeavisen Esbjerg

Spillere sender åbent brev til EfB: - Vi har oplevet daglige trusler om fyringer, hånende, sexistiske og ydmygende bemærkninger

Ugeavisen Esbjerg

Aldi godt på vej med ny butik

Ugeavisen Esbjerg

It-uddannnelser trækker studerende

Ugeavisen Esbjerg

Trænersag presser båndet til EfB’s støtter

Ugeavisen Esbjerg

Glemte at festugen har jubilæum

Ugeavisen Esbjerg

Slip din indre klovn løs

Ugeavisen Esbjerg

Alle skal være trygge i nattelivet

Ugeavisen Esbjerg

"Mødte jeg mig selv som ung pige i Esbjerg, ville jeg sige "bliv lidt mere forelsket""

Ugeavisen Esbjerg

Bent Pedersen bliver helt elektrisk

Ugeavisen Esbjerg

Hygiejnebind til mange gange

Ugeavisen Esbjerg

Skiltefirma flytter på havnen

Ugeavisen Esbjerg

HH og vennerne vil lave flere fodboldcamps

Ugeavisen Esbjerg

Spildevandet skal afsløre om vi er syge

Ugeavisen Esbjerg

Trænersag afgørende for fremtidens klubkultur

Ugeavisen Esbjerg

Breve fra spillerne har nået ledelsen

Ugeavisen Esbjerg

Hyballa vækker lokal bekymring

Ugeavisen Esbjerg

Sønderhos store fest

Ugeavisen Esbjerg

Andreas på vej mod toppen

Ugeavisen Esbjerg

Hele kvarteret sammen om hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

EfB-ejer: Advokatfirma skal undersøge Hyballa-sagen

Annonce