Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ankestyrelsen i kritik af Esbjerg Kommune i ME-sag: Afslag på førtidspension er ugyldigt

Esbjerg Kommunes afslag på førtidspension til den ME-syge Marie Louise Ilsøe Gustavussen er truffet på mangelfuldt grundlag. Ny sagsbehandling giver håb.

Annonce

Den 28-årige ME-syge Marie Louise Ilsøe Gustavussen, som i snart to år har været helt afhængig af sine forældres hjælp, har fået nyt håb om førtidspension.

Den mulighed har Esbjerg Kommune ellers flere gange afslået, men nu har Ankestyrelsen behandlet en klage over afslaget og går i rette med Esbjerg Kommune, som skal i gang med en ommer.

I Ankestyrelsens afgørelse står der ordret, at Esbjerg Kommunes afslag på ansøgningen om førtidspension er truffet på et mangelfuldt grundlag. Afgørelsen er derfor ugyldig, og Esbjerg Kommune har fået sagen sendt tilbage til fornyet behandling.

Ankestyrelsen går i sin afgørelse på flere punkter stik imod Esbjerg Kommune. Styrelsen kritiserer blandt andet, at kommunen imod gældende regler har anvendt en udtalelse fra en kommunalt ansat lægekonsulent i sagsbehandlingen. En sagsbehandling, der endte med en konklusion om, at den syge unge kvinde ”utvivlsomt ikke lever op til betingelserne for tilkendelse af førtidspension”.

Ankestyrelsen har gennemgået den lange række af lægeerklæringer og udtalelser, der i øvrigt foreligger om den syge unge kvindes tilstand og situation, og er kommet til den modsatte konklusion:

”Det er ikke utvivlsomt, at den syge kvinde ikke opfylder betingelserne for at få førtidspension”, kan man læse i Ankestyrelsens afgørelse.

Esbjerg Kommune kritiseres også for, at den komplicerede sag ikke har været forelagt kommunens såkaldte rehabiliteringsteam, hvilket Ankestyrelsen nu kræver i forbindelse med den nye behandling af sagen, Esbjerg Kommune skal i gang med.

Et rehabiliteringsteam består af en tværfaglig gruppe af repræsentanter fra forskellige områder i kommunen. Teamet har til formål at belyse borgerens sag ud fra et helhedsorienteret perspektiv.

Det giver håb

Ankestyrelsens afgørelse giver den unge kvinde og hendes familie håb:

- Vi er meget glade for den melding, der er kommet fra Ankestyrelsen, og vi håber naturligvis, det ender med, at vores datter får en førtidspension, så der kan komme ro omkring økonomien, siger den syge kvindes forældre.

- På den anden side er vi for længst holdt op med at tage noget for givet i den kamp, det er at passe på vores datter og få den hjælp, vi har brug for til det. Det er rystende, at man er nødt til at hyre en advokat for at kunne trænge igennem et system, der egentlig er til for at hjælpe, siger Vibeke Ilsøe Gustavussen.

Fanø Kommune og Esbjerg Kommune har indgået et forpligtende samarbejde på beskæftigelsesområdet. Det er derfor Esbjerg Kommune, der behandler Marie Louise Ilsøe Gustavussens sag om førtidspension, selv om hun bor på Fanø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce