Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Apoteker må sige nej til influenzavaccination

Farmakonom Trang Vo på Neptun Apotek må holde lidt igen med vaccinerne, der nu kun er forbeholdt kritisk personel og risikogruppen. Foto: Tue Sørensen
Knap 14 dage efter apotekerne åbnede for vaccination, er de kun 9000 stik fra sidste års total for hele vaccinationssæsonen. Nu rationerer myndighederne vaccinerne.

Vaccine: Selvom du er under 65 år og ikke i nogen risikogruppe, har det lige netop i år givet god mening at få en influenzavaccination og selv betale de knap 200 kroner for det. Det siger lægefaglige eksperter. Mest fordi en corona og bagefter en influenza - eller omvendt - vil være hård kost for en menneskekrop. Desværre er det ikke længere dit valg. På grund af den enorme efterspørgsel på årets influenzavaccinationer har Sundhedsstyrelsen meddelt landes apoteker, at de frem til og med den 18. oktober skal sige nej til firmaaftaler og private for at sikre sig, at der er vacciner nok til udsatte, ældre over 65 og sundhedspersonale. Også på Neptun Apotek i Kongensgade.

Her har kunderne siden den 1. oktober kunnet enten få gratis eller selv betale for at blive vaccineret mod influenza. Hovedparten af kunderne har været risikogruppepatienter, og ifølge apoteker Jakob Møller, Neptun, har apoteket oplevet mere end en fordobling af interessen for vaccinen i forhold til tidligere år.

Vaccinerne kan slippe op

- Nu har vi fået besked på fra Sundhedsstyrelsen, at vores vacciner skal forbeholdes ældre over 65, sundhedspersonale og udsatte grupper. Vi er ikke ret glade for at måtte afvise andre, men det er vi desværre nødt til, siger apoteker Jakob Møller.


Hos Neptun Apotek har efterspørgslen på influenzavaccinationer i år været enorm. ”Jeg tror ikke, en fordobling slår til”.

Jakob Møller, apoteker på Neptun Apotek


På et normalt år køber myndighederne vacciner ind til 50 procent af målgruppen, men i år er der købt ind til 75 procent. Alligevel risikerer man, at vaccinerne slipper op.

- Myndighederne er bekymrede for, at vi ikke har nok, fordi presset har været så stort – også fra det private arbejdsmarked, der gerne vil tilbyde sine medarbejdere at blive influenzavaccineret. Man vil gerne sikre sig, at de rigtige får vaccinen. Og vi er ikke akut ved at løbe tør for vacciner. I forhold til risikogruppen bliver det i al fald ikke i den her uge, og vi kan stadig få leveret vacciner, siger Jakob Møller.

På nuværende tidspunkt er cirka 111.000 danskere blevet vaccineret, mens apotekerne i hele vaccinationsperioden for influenza sidste år vaccinerede cirka 120.000, oplyser apoteker Anne Helene Kahns fra Esbjerg Jerne Apotek.

- Vi skal undgå at vi kommer i en mangelsituation, men dem, der er i risikogruppen, og personer i målgruppen, som for eksempel sundhedspersonale, vaccinerer vi stadig, siger Anne Helene Kahns og fortæller, at travlheden langt har oversteget sidste års start på influenzasæsonen, hvor der ellers var kø fra en begyndelse, fordi vaccinationsprogrammet var rykket fra oktober til november.

På Neptun har køen siden den 1. oktober været konstant.

- Det er ikke så slemt, som det ser ud med køen, for efter vaccination skal man sidde ned i et kvarter. På de allertravleste dage, har der dog været helt op til en times ventetid omkring middag, siger Jakob Møller.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nu ringes Julen ind

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Løb med og hyld Camilla Pedersen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det blev næsten for let at vinde

Ugeavisen Esbjerg

Sådan ser de kommende udvalg ud

Ugeavisen Esbjerg

Gertie ønskede sig en hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

Drik gin for børnenes skyld

Ugeavisen Esbjerg

Kaja Kamp tager to år til som Team Esbjergs altmuligkvinde

Ugeavisen Esbjerg

SDU Esbjerg inviterer til energidebat: Er energiøer vigtige i den grønne omstilling?

Ugeavisen Esbjerg

Ribe-Esbjerg HH med positivt økonomisk resultat

Ugeavisen Esbjerg

Fornemt valg for Frost

Ugeavisen Esbjerg

A Place To Hotel Esbjerg er nu officielt åbent

Ugeavisen Esbjerg

Fødselsdag for de nærmeste 128

Ugeavisen Esbjerg

Lang rejse for at se Kellermensch

Ugeavisen Esbjerg

Fagenes Fest hyldede igen det gode håndværk

Ugeavisen Esbjerg

Så er formandsposterne fordelt

Ugeavisen Esbjerg

Jakob Lose: Det krævede lige lidt armlægning

Ugeavisen Esbjerg

Hvem får formandsposterne?

Ugeavisen Esbjerg

Fire fantastiske speedwaydage venter

Ugeavisen Esbjerg

Ny mand i sadlen hos Boldesager Cykellager

Ugeavisen Esbjerg

Studerende prøvede kræfter med lokale virksomheders grønne udfordringer

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg vil lyse orange for voldsramte kvinder

Ugeavisen Esbjerg

Konservativ komet fik kanonvalg

Ugeavisen Esbjerg

Byrådets kvinder er stadig i undertal

Annonce