Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Børnesager har kostet Fanø dyrt

De tre meget omtalte børnesager fra Fanø Kommune har haft store økonomiske udgifter for kommunen. Det viser diverse aktindsigter.
Annonce

Økonomi: Fanø Kommune er i fuld gang med at rydde op efter et turbulent 2020 på både den personalemæssige og økonomiske front. Og det er ikke helt billigt for den i forvejen klemte økonomi på den lille Vadehavsø.

JydskeVestkysten kunne i sidste uge fortælle, at Fanøs økonomi efterhånden er på ret kurs igen, hvilket blandt andet betyder, at byrådet nu har ophævet ansættelses- og anlægsstoppet. Fanø Kommunes embedsfolk og politikere har ellers haft håndbremsen trukket efter en voldsom økonomisk opbremsning i foråret, hvor der skulle spares på det ene og andet område for at få genoprettet økonomien.

Annonce

127.000 kroner til BDO

Uden at det decideret har slået bunden ud af kommunekassen, så viser diverse aktindsigter, som Ugeavisen Esbjerg har fået, at det bestemt heller ikke har været billigt for Fanø Kommune, at der er blevet fejlet i sagsbehandlingen af de tre meget omtalte børnesager, som avisen har afdækket.

Èn aktindsigt viser, at konsulentfirmaet BDO har faktureret Fanø Kommune 127.712 kroner i juli 2020 for den eksterne rapport, Fanø Kommune bad firmaet udarbejde på baggrund af børnesagerne. En rapport, hvor BDO udtaler meget hård kritik af Fanø Kommunens sagsbehandling i sagerne.

Rapportens konklusioner var blandt andet medvirkende til, at Social og Velfærdschef Søren Lück Madsen blev fritstillet. I en anden aktindsigt kan man læse, at fratrædelsesaftalen for den tidligere velfærdschef er begrundet i, at Økonomi- og planudvalget i Fanø Kommune ganske enkelt ikke længere havde tillid til Søren Lück Madsen som velfærdschef.

I fratrædelsesaftalen indgår en aftale om, at Fanø Kommune stiller et beløb på 40.000 kroner plus moms til rådighed for Søren Lück Madsen til brug for genplaceringsforløb. Jævnfør Rammeaftale om kontraktansættelse paragraf 5 har Søren Lück Madsen desuden fået udbetalt en fratrædelsesgodtgørelse svarende til et års sædvanlig løn, hvilket vil sige 925.372,68 kroner.

Annonce

Rådgivning for 84.000 kroner

Ugeavisen Esbjerg har også bedt om aktindsigt i den tidligere teamleder for områdets fratrædelsesaftale, men har fået afslag på den anmodning. Det har dog selvsagt også haft udgifter for Fanø Kommune at afskedige hende. Derudover er der sket andre personaleændringer på området, der ligeledes har haft omkostninger.

I forbindelse med det forlig, som Fanø Kommune endte med at indgå med de tre forældrepar, som ligeledes fik en økonomisk godtgørelse, rådførte forhenværende kommunaldirektør Vibeke Kinch sig med Advokatfirmaet Printz fra Århus. I en aktindsigt ses det, at alene den juridiske bistand og rådgivning kostede Fanø Kommune 84.375 kroner.

Endelig har Fanø Kommune blandt andet afholdt udgifter til børnepsykologer og juridisk bistand for de tre omtalte familier.


En aktindsigt viser, at tidligere velfærdschef Søren Lück Madsen har fået udbetalt en fratrædelsesgodtgørelse svarende til et års sædvanlig løn, hvilket vil sige 925.372,68 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce