Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Baren er åben i Esbjerg Bryghus

Den rå stil fra den gamle smedje er bevaret i Esbjerg Bryghus. Foto: Esbjerg Bryghus
I gården i Jyllandsgade 14D er Esbjerg Bryghus åbnet. Men du kan også få en kop kaffe af Kristian og ikke hvilken som helst kop kaffe af ikke hvilken som helst Kristian.

Øl: I de hyggeligste omgivelser i en baggård i Jyllandsgade 14D har Ølværket og in WAVES Craftbeer sammen åbnet taphouse og brewpub. De kalder det "Esbjerg Bryghus". Indtil for nylig husede den gamle smedje kontorfællesskabet Fabrikskompagniet, men nu er det Michael Elis Madsen, Mikkel Ammitzbøll Jensen og Carsten Puggard Nielsen fra Ølværket og Lars Glindemann fra lokale In WAVES Craftbeer, der brygger og byder på egen hjemmebryg og på gæsteøl - denne uge fra Fanø Bryghus. Tolv haner er der, ti af dem med egen bryg, og der er plads til 150 gæster i Esbjerg Bryghus.


Den, vi har lige nu, er ristet i lørdags, jeg kan kun riste tre kilo i timen på min rister, og jeg har faktisk lidt svært ved at følge med efterspørgslen.

Kristian Kryel


Annonce

Men det er ikke øl alt sammen, for du kan også få en kop kaffe af Kristian, og det er ikke hvilken som helst kop kaffe og ikke af hvilken som helst Kristian. Ham her hedder Kryel til efternavn og er uddannet både barista og kaffesensoriker (kaffesmager) fra Specialty Coffee Association i Edinburgh, mens han boede i England. Han var også brandambassadør for bryggeriet Toast Ale, som havde en af Europas bedste brygmestre ansat, og som brygger øl af endeskiver fra toastbrød, der ellers bare bliver smidt ud - 11.000 skiver toastbrød smider englænderne ud i timen - der er èn skive toast i hver øl fra Toast Ale.

Kaffe-kultiverede kunder

Kristian Kryel fra Esbjerg er siden vendt tilbage til Esbjerg med familien, hvor hans kone fik arbejde i forsikringsbranchen, mens Kristian Kryel startede sit kafferisteri, Bean Machine, og det er foreløbig to slags kaffebønner, Kristian laver kaffe af i Esbjerg Bryghus på sin nyindkøbte induktions-rister, som kører på vindenergi.

- Når du køber kaffe i et supermarked, er det seks måneder siden, den er ristet. Vi er det eneste sted i byen, som serverer friskristet specialty kaffe. Den, vi har lige nu, er ristet i lørdags, jeg kan kun riste tre kilo i timen på min rister, og jeg har faktisk lidt svært ved at følge med efterspørgslen. Her bliver Esbjerg Bryghus en showcase for, hvad man kan med rigtig god kaffe og vise, at hernede er vi alvorlige omkring det, vi laver. Kaffesmeden og Espresso House har allerede kultiveret folk i, at kaffe godt må koste noget. Kaffen skal være stjernen, siger Kristian Kryel.

Kristian Kryel er uddannet barista og kaffesensoriker og har lavet sit eget kaffemærke "Bean Machine", hvor han rister selv på sin nyindkøbte induktions-rister. Du kan smage Kristians kaffe i Esbjerg Bryghus. Foto: Mette Falther

Esbjerg Bryghus holder åbent hver dag fra klokken 10-22, i sommerperioden også i weekenderne. Fredag og lørdag er bryghuset åbent til klokken 24.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Aldi godt på vej med ny butik

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

It-uddannnelser trækker studerende

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Trænersag presser båndet til EfB’s støtter

Ugeavisen Esbjerg

Glemte at festugen har jubilæum

Ugeavisen Esbjerg

Slip din indre klovn løs

Ugeavisen Esbjerg

Alle skal være trygge i nattelivet

Ugeavisen Esbjerg

"Mødte jeg mig selv som ung pige i Esbjerg, ville jeg sige "bliv lidt mere forelsket""

Ugeavisen Esbjerg

Bent Pedersen bliver helt elektrisk

Ugeavisen Esbjerg

Hygiejnebind til mange gange

Ugeavisen Esbjerg

Skiltefirma flytter på havnen

Ugeavisen Esbjerg

HH og vennerne vil lave flere fodboldcamps

Ugeavisen Esbjerg

Spildevandet skal afsløre om vi er syge

Ugeavisen Esbjerg

Trænersag afgørende for fremtidens klubkultur

Ugeavisen Esbjerg

Breve fra spillerne har nået ledelsen

Ugeavisen Esbjerg

Hyballa vækker lokal bekymring

Ugeavisen Esbjerg

Sønderhos store fest

Ugeavisen Esbjerg

Andreas på vej mod toppen

Ugeavisen Esbjerg

Hele kvarteret sammen om hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

EfB-ejer: Advokatfirma skal undersøge Hyballa-sagen

Ugeavisen Esbjerg

Stjernekok Morten Falk: ”Der er for fanden ingen, der arbejdsmæssigt er uundværlig”

Ugeavisen Esbjerg

Verdensmål for store og små

Ugeavisen Esbjerg

Baren er åben i Esbjerg Bryghus

Ugeavisen Esbjerg

Spillerne taler ud om Hyballas hetz

Annonce