Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Barometer skal tage kulturtemperatur

Marianne og Henning G. Kruse ved den officielle indvielse af den nye forplads ved Musikhuset Esbjerg, som Henning G. Kruses Fond har skænket musikhuset. Nu kan den endelig blive brugt. Foto: Niels Husted
Nyt værktøj skal hjælpe Musikhuset til at finde ud af, hvad der virker, og hvad der er ikke gør.

Initiativ: Med over 200 arrangementer i Musikhuset om året, kan det være noget af en opgave at finde ud af, hvad der er hot eller not blandt husets gæster. Det skal et elektronisk Kulturbarometer, der er en form for styresystem, blandt andet være med til.

- Det har været i brug det sidste halvandet års tid, selvom der jo egentligt ikke har været så meget at registrere. Men efter sommerferien forventer direktør Torben Seldrup at potentialet kan udnyttes til fulde.

-Vi har brug for at vide, om det, vi præsenterer, falder i publikums smag. Har vi for lidt af en genre, eller kunne vi godt skrue op for antallet af eksempelvis jazzkoncerter i foyeren. Det er et puslespil at lave det optimale program, og det er det her redskab en god hjælp til. Vi har i al fald store forhåbninger hertil, siger Torben Seldrup, der dog godt kunne ønske sig at Kulturbarometerets oplysninger blev endnu mere detaljerede.

Annonce

- Det kunne være interessant at se, hvem der tager stilling til, hvad familien skal se. Er det en mand eller en kvinde. Hvor bor de, og hvor gamle er de. Det kan vi ikke se ud fra oplysningerne, men på grund af GPDR-reglerne så må og kan vi ikke indsamle så detaljerede oplysninger, siger han.

Ved springvandet

Musikhuset har i lighed med en række andre kulturinstitutioner lidt under restriktioner og nedlukninger, og nu er man i lighed med andre ved at forberede sig på et forhåbentligt åbent efterår med masser af gæster og glade folk i huset.

- Vi har planer om at bringe en række af de gratis arrangementer som dansekurser og babyrytmik og yoga tilbage, ligesom en række andre arrangementer også vender tilbage. Vi håber også på at kunne tilbyde udendørs servering på vores fine forplads, hvor vi også håber på at kunne lave musikarrangementer og andet henover sommeren, siger Seldrup.

- Vi kan faktisk slet ikke vente med at komme i gang, understreger han.


Vi vil gerne vide, hvad der virker, og hvad der ikke gør.

Musikhusdirektør Torben Seldrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce