Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Besøg på Stengårdsvej: Ministre tager Esbjergs Ghetto-frustrationer med på borgen

Det er ikke mere end et par uger siden, at Esbjerg Kommune fik en toårig dispensation fra ghettoloven, så den nye daginstitution på Stengårdsvej i det mindste kan fortsætte lidt endnu.

Ghettoplanen har én stor fejl, forklarede Esbjergs borgmester, da to ministre i fredags besøgte Stengårdsvej.

Annonce

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen havde hele to ministre ved sin side, da han fredag viste rundt på Stengårdsvej.

Og på en parkeringsplads på Stengårdsvej måtte integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og boligminister Kaare Dybvad (S) lægge ører til borgmesterens frustrationer, for selv om han er tilfreds med den plan Esbjerg Kommune i samarbejde med boligforeningen Ungdomsbo har lavet for Stengårdsvej, der blandt andet byder på nedrivning af boligblokke og ommærkning af boliger, så havde han et klart budsskab til ministrene.

- Det tiltag med, at man kun må optage 30 procent fra et udsat boligområde, det modvirker intentionerne i ghettoplanen. Vi har fået to års dispensation, det betyder, at vi har bygget en hel ny institution for at gøre området attraktivt, men de beboere, der bor her, eller de der flytter ind, de kan ikke få deres børn passet i institutionen, fordi de bor i et udsat boligområde, sagde Jesper Frost Rasmussen, der også havde et bud på, hvordan problemet kunne løses.

Lav loven om
- Den del af loven skal bare slettes, sagde han.

Det kunne hverken Mattias Tesfaye eller Kaare Dybvad love borgmesteren, men de var klar til at lytte og de lovede at tage borgmesterens budskab med hjem til Christiansborg.

- I forhold til børnehaven har Esbjerg fået en dispensation, men nu får jeg den melding fra Jesper Frost, som jeg tager meget alvorlig. Jeg mener, Esbjerg og boligorganisationerne har lavet en meget ambitiøs plan og sat et højt ambitionsniveau for Stengårdsvej, og det skal vi selvfølgelig understøtte, når de så kommer med nogle konkrete problematikker, så tager jeg dem med videre til min kollega børne- og undervisningsministeren (Pernille Rosenkrantz-Theil red.), der er ansvarlig for daginstitutionerne, sagde Kåre Dybvad.

Med på Stengårdsvej var også Esbjerg Kommunes formand for børne- og familieudvalget, Diana Mose Olsen (SF). Hun har tidligere været i dialog med Pernille Rosenkrantz-Theil, og nu håber hun at budskabet fra Esbjerg endelig bliver hørt.

- Når man flytter hertil, kan man ikke være garanteret at få passet sit barn tæt på, man kan ikke holde længere barsel, og man kan ikke få tilskud til at passe sit barn i hjemmet. Det er vanvittigt, det spænder ben for at vi kan få ressourcestærke forældre hertil. Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor de ikke kan se det, sagde hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce