Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Biavl for begyndere

Biavl er let at komme i gang med. Især hvis man tager et kursus. Foto: Privat.
Tag et biavlerkursus og vær med til at sikre biodiversiteten.

Hobby: Der har været en masse snak om, at det er svært for bierne at overleve i vort moderne samfund, hvor de alt for pussenussede haver og landbrugets fokusering på en enkelt afgrøde ofte gør, at bierne har svært ved at finde føde, men heldigvis er budskabet ved at trænge igennem i den brede befolkning, at vi skal sørge for føde til dem.

Både for biernes og for vor egen skyld.

Corona-situationen har gjort, at mange er begyndt at tænke mere på vor allesammens ansvar overfor naturen og miljøet, og derfor håber man i ”Vestbien - Nationalpark Vadehavets biavlerforening” - der er hjemmehørende i Esbjerg på, at det vil bevirke, at endnu flere vil have lyst til at kaste sig over biavl.

Onsdag aften, den 24. marts, skulle der være startet et begynderkursus i biavl på Midtgaard, men grundet diverse forsamlingsrestriktioner er det indtil videre aflyst i den fysiske oprindelige form. Men kurset bliver afholdt alligevel på en alternativ facon. De to første lektioner vil i stedet for fokusere på en række videoer, der på en konstruktiv og pædagogisk måde fortæller om biavl generelt. Så man kan altså godt nå at være med, selvom kurset i princippet er gået i gang.

Annonce

Tæt på naturen

- Som biavler har du en enestående mulighed for at opleve naturen på helt tæt hold. Foruden et væld af naturoplevelser bidrager biavlernes bier til bestøvningen af markens afgrøder, havernes frugttræer og bærbuske og mange blomster i naturen. Og så har du mulighed for at høste din egen honning, som du kan bruge i madlavningen eller bruge til at brygge din egen honningøl eller mjød, siger biavler og undervisningskonsulent i Vestbien, Jørgen Juhl Poulsen.

Undervisningsforløbet består af en teoretisk og en praktisk del. Kurset koster 825 kroner at deltage i, og til sidst får man udleveret sin egen bifamilie, så man selv kan gå i gang. Jørgen Juhl Poulsen anslår, at man kan være godt kørende for godt 2.000 kroner, der så indbefatter bistade, dragt og en røgpistol.

Man kan gå ind på foreningens hjemmeside på www.vestbien.dk eller kontakte Jørgen Juhl Poulsen på 28194670.


Du kommer helt tæt på naturen, nå du avler bier

Jørgen Juhl Poulsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år hos Bauhaus

Annonce