Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Bilhandler ånder lettet op - kunder kommer igen

Kjeld Winther var mandag sammen med Clara og Tanya på besøg hos Louis Lund A/S i Esbjerg for at kigge på og prøvekøre den nye Toyota Yaris, som godt kunne blive deres næste bil. Christian Harder fra butikken giver lidt gode råd inden prøvekørslen. Louis Lund Foto: Tue Sørensen
Januar var en sort måned i bilbranchen, februar ikke meget bedre, men det tabte kan hentes, når nu kunderne kommer igen, mener bilhandler med butikker i Esbjerg, Ribe, Vejen og Varde.

Genåbning: Der er blevet snakket og handlet biler mærkelige steder under corona-ned-lukningen, for hos bilforhandlerne kunne kunderne ikke komme. I stedet måtte bilforhandlerne komme til kunderne, og det er sket på mange måder.

- Vi er kørt hjem i indkørslen eller til fortovskanten hos kunder for at vise en ny bil frem, eller vore forhandlere og kunder har aftalt at mødes på en parkeringsplads, hvor de kunne holde afstand, mens kunden mønstrede bilen og fik svar på spørgsmål. Og så har online-dialog naturligvis også spillet en større rolle, siger Louis Lund, som driver bilforretninger i Esbjerg, Ribe, Vejen og Varde.

Han glæder sig til igen at kunne få kunder i sine butikker, for trods de alternative salgsløsninger under nedlukningen har januar og  februar været hårde måneder. I januar har bilsalget i Louis Lunds fire afdelinger kun været 40 procent af det normale for måneden. Men Louis Lund har ikke mistet modet.


Selv om vi ikke har solgt det antal biler, vi plejer, har kunderne jo ikke opgivet at købe. Jeg tror, de blot har udsat handlen,

Louis Lund, direktør, Louis Lund A/S


- Sidste år mistede vi også meget salg i de måneder, der var lukket ned, men vi hentede det meste alligevel, og året så faktisk meget godt ud, da der igen blev lukket ned i december. Vi er kommet fint igennem 2020. Også takket være muligheden for at sende medarbejdere hjem med lønkompensation. Den mulighed har vi måttet bruge for omkring 40 af vore i alt 105 medarbejdere i de tre af delinger, siger Louis Lund.

- Jeg tror også, vi henter det, vi har tabt i januar, som plejer at være en stor måned for os, men i år kun lige løber rundt. For selv om vi ikke har solgt det antal biler, vi plejer, har kunderne jo ikke opgivet at købe. Jeg tror, de blot har udsat handlen, så jeg er sikker på, der kommer god gang i bilsalget igen med corana-åbningen og forårets komme. Åbningen vil også betyde, at flere kommer til at køre mere igen. Det giver os igen mere at lave med service og reparationer, forklarer Louis Lund.

Annonce

Mangler logik

Han glæder sig til at se kunder i butikken, men forstår ikke helt, hvorfor også bilforretninger har skullet lukke ned.

- Man kan diskutere logikken i en del af restriktionerne. Jeg forstår for eksempel ikke, at folk kan stå i nakken på hinanden i Føtex og Bilka, mens de ikke må gå rundt hos en bilforhandler, hvor de nemt kan komme forbi hinanden med mange meters afstand. Men sådan er det. Vi kunne efter min mening nemt have løst det forsvarligt, men har ikke fået lov. Det kan vi ikke gøre noget ved mere. Nu må vi alle sammen bare hjælpe hinanden med at komme videre og fortsætte med at passe på hinanden, siger Louis Lund.

Alle fire forretninger hos Louis Lund har netop opnået den største udmærkelse for kundetilfredshed i Toyota-regi – en Boomerang i guld. Boomerangen tildeles til Toyota-forhandlere, som har en høj kundetilfredshed. Boomerangen symboliserer, at tilfredse kunder kommer tilbage. Louis Lunds firma startede i 1994 i Brøns med otte ansatte og har nu cirka 100 ansatte. Ejerkredsen består af Dorte og Louis Lund samt Lars Hansen.

Hentede det tabte

Louis Lund A/S mistede en del salg under corona-nedlukningen sidste år, men firmaets tre afdelinger i Esbjerg, Ribe og Varde hentede det tabte hjem igen. 40 af i alt 105 medarbejdere har undervejs været sendt hjem med lønkompensation. Også i januar og februar har salget været stærkt reduceret. Men det kan hentes igen, inden året er omme, vurderer Louis Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce